Organizatia Natiunilor Unite s-a convins de minciunile Rusiei: Soldatii rusi au omorat civili luandu-i la tinta in mod intentionat!

708

Imaginile care apar de la Bucea, oraş ucrainean unde au fost descoperite zeci de cadavre după retragerea trupelor ruse, sugerează că civilii au fost luaţi drept ţinte în mod deliberat, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, potrivit AFP.

„Toate semnele sugerează faptul că victimele au fost luate drept ţinte în mod deliberat şi ucise direct. Iar aceste probe sunt extrem de îngrijorătoare”, a subliniat Elizabeth Throssell, într-o conferinţă de presă obişnuită a ONU la Geneva, subliniind că dreptul umanitar internaţional interzice să se atace civili în mod deliberat, ceea ce ar echivala cu o crimă de război.

„Trebuie anchetat, dar dacă putem înţelege că un imobil, de exemplu, este lovit într-un context militar, este dificil de imaginat care ar fi contextul militar al unui om care zace pe stradă cu un glonţ în cap sau care are corpul ars”, a subliniat ea.

Elizabeth Throssell a mai precizat că Înaltul Comisariat nu are deocamdată pe nimeni la faţa locului în acest oraş din apropiere de Kiev.

Apariţia în media internaţionale a unor fotografii realizate în acest oraş şi care arată cadavre pe străzi, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a stârnit un val de condamnare internaţională.

Autorităţile ucrainene îi acuză pe soldaţii ruşi că au masacrat civili, lucru dezminţit de Rusia, care susţine în schimb că totul este o înscenare a autorităţilor ucrainene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos