Ovidiu Badea, cel mai bine platit bugetar din Romania, demis de ministrul Educatiei! Castiga peste 400 de mii de euro pe an! Avea salariu mai mare decat Donald Trump

787

Guvernul Ludovic Orban l-a demis luni pe cel mai bine platit bugetar din Romania. Ministrul Educatiei si ministrul Mediului au anuntat intr-o conferinta de presa ca l-au demis pe bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania, omul care a ascuns cifrele dezastrului: 38,6 milioane de metri cubi de lemn se taie anual din Romania.

Este vorba despre Ovidiu Badea, Directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura ”Marin Dracea” (INCDS), cel care, intr-o tara cu mii de scoli cu wc-ul in curte, cu spitale care mai mult se darama decat se construiesc, avea un salariu de 35.000 de euro pe luna.

„Motivul acestei intalniri il reprezinta decizia pe care am luat-o referitoare la incetarea delegarii atributiilor de director general la Insititutul National de Cercetare si Dezvoltare in Silvicultura, este vorba despre domnul Ovidiu Badea. Am luat aceasta decizie in urma numeroaselor petitii pe care le-am primit la Ministerul Educatiei si Cercetarii, dar si din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei. Totodata, aceasta decizie s-a concretizat in urma controlului pe care l-am dispus, la Institut, si in urma constatarilor Corpului de Control”, a anuntat Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educatiei, s-a constatat ca Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Silvicultura a inregistrat o pierdere de 5,9 milioane lei. Interimatul va fi preluat de stefan Neagu.

„Totodata, cu totii am aflat de celebra cifra de 38, 6 milioane de metri cubi de lemn recoltat anual din padurile Romaniei, cu 20 de milioane de metri mai mult decat datele pe care le avem de la INS. Consider ca este inadmisibil ca la mai bine de un an de la terminarea inventarului forestier national ciclul 2, Institutul de Cercetare si Dezvoltare in Silvicultura sa nu poata sa avizeze o valoare finala a volumului de lemn recoltat din padurile Romaniei”, a mai spus Anisie.

Conform jurnalistilor de la Ziarul Financiar, Ovidiu Badea, directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura „Marin Dracea”, incasa pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru pozitia pe care o ocupa, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019.

Facem precizarea ca presedintele american Donald Trump castiga 400.000 de dolari pe an, adica 1,6 milioane de lei pe an, mai putin decat bugetarul roman Ovidiu Badea.

Mai mult, potrivit declaratiei de avere a presedintelui Klaus Iohannis, acesta incaseaza un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Dracea” castiga de zece ori mai mult decat presedintele Romaniei.

Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier National (IFN) incheiat in 2018, din padurile romanesti s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezinta taieri legale. Restul de 20 de milioane reprezinta cantitatea de lemn disparut fara acte, in fiecare an, in valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura, institutia care a elaborat acest raport, a manipulat forma finala a documentului. A hotarat excluderea datelor care descriu statistic disparitia materialului lemnos din padure. Adica a ascuns dimensiunea jafului!

Datele reale au fost facute publice de directorul IFN, Gheorghe Marin, si asumate de noul Ministru al Mediului, Costel Alexe. Este oficial: dispar din paduri 20 de milioane de metri cubi de lemn in fiecare an! La fiecare arbore taiat legal, altul este doborat ilegal, informeaza declic.ro

INCDS este o institutie extrem de importanta pentru managementul forestier din Romania. in momentul de fata, institutia are o problema uriasa in ceea ce priveste transparenta si credibilitatea informatiilor pe care le furnizeaza. Recent au fost descoperite cazuri de cioate ingropate intr-o statiune de cercetare a institutiei, in gropi comune, pentru a se pierde urma arborilor exploatati ilegal. Este necesara schimbarea conducerii acestei institutii, dar si o analiza profunda a rolului si a responsabilitatii INCDS. Exista suspiciuni intemeiate si in ceea ce priveste subevaluarea volumului de lemn din amenajamentele pe care aceasta institutie le intocmeste pentru administrarea padurilor statului, lemn care ulterior dispare fara urma din padurile statului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos