Ovidiu Gant: Regiunile ar trebui sa poarte nume traditionale romanesti!

771

1regioDeputatul FDGR Ovidiu Gant a declarat ca regiunile ar trebui sa poarte nume traditionale romanesti, precum Transilvania, Ardeal etc, nu numele actuale, care nu spun nimic.

Deputatul FDGR Ovidiu Gant a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca regiunile ar trebui sa poarte „nume traditionale romanesti”.

„Eu sunt de parere ca regiunile ar trebui sa poarte niste nume traditionale romanesti, si nu Centru, Vest sau mai stiu eu ce, care nu spun nimic. Putem discuta: de exemplu, Transilvania Sud sau ceva legat de Ardeal, de Transilvania, nu de Centru sau Vest”, a declarat Ovidiu Gant.

Intrebat ce parere are despre declaratia lui Liviu Dragnea , facuta la emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro Tv, potrivit careia, in calitate de persoana fizica, sustine Sibiu pentru a deveni capitala regionala, Gant a raspuns:

„Bravo lui”.

„E frumos din partea domnului Dragnea daca a spus asa si il sustin in acest demers! Bravo lui! Vom vedea ce va fi. Nu depinde de ministrul Dragnea, depinde de Parlament. Guvernul va face o propunere, la un moment dat, iar Parlamentul va vota proiectul de lege care va contine regiunile si capitalele si chiar si in Guvern nu cred ca el personal decide. E acolo o decizie consensuala si, pana la urma, semnatura pe proiect si-o pune primul-ministru”, a afirmat deputatul FDGR.

Acesta a adaugat ca vor mai urma discutii pe aceasta tema, insa „ar fi grozav daca ar fi Sibiu capitala acestei regiuni”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos