Pana n-o vede ”pusa la pamant” pe Kovesi, Dragnea nu are liniste! DNA extinde ancheta in dosarul afacerilor dubioase ale sefului PSD din Brazilia!

507

DNA anunta ca procuroriii s-au sesizat din oficiu, dupa dezvaluirile Rise Project, si au inceput o noua ancheta referitoare la posibile fapte de coruptie, scrie aktual24.ro.

Iata integral comunicatul DNA:

”La data de 10 iulie 2017, procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu in legatura cu alte aspecte continute in investigatia jurnalistica, publicata la data de 6 iulie 2017 (altele decat cele precizate in comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existand indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei.

In acest moment este inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapta (‘in rem’).

Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta”.

Procurorii DNA au anuntat, vineri, ca o parte din dezvaluirile Rise Project privind afacerile lui Liviu Dragnea fac obiectul unui dosar deschis in februarie 2016, fiind solicitate acte de la autoritatile din Brazilia.

„O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei. Dupa inceperea urmaririi penale in rem au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia”, spunea DNA.

Rise Project a publicat o serie de materiale despre presupusele afaceri ale liderului PSD Liviu Dragnea in Brazilia dar si despra firma Tel Drum.

In ultimul material, de joi, jurnalistii au publicat un document, despre care sustin ca este clasificat, atribuit DGIPI, numit „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”. In documentul prezentat se precizeaza ca, la nivelul IPJ Teleorman, se detin o serie de informatii referitoare la „presedintele CJ care si-a format o retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”. In urma verificarilor s-ar fi descoperit ca ar fi fost detinator majoritar al actiunilor la purtator ale companiei Tel Drum. Societatea, se precizeaza in act, in perioada 2000-2010, ar fi obtinut, „prin licitatii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman”. Conform documentului citat, cumpararea firmei de catre Liviu Dragnea s-a facut in conditii frauduloase.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos