Pana unde merge cenzura! Momentul in care Manfred Weber a vorbit despre Dragnea in Parlamentul European nu a fost tradus si in romana!

160

In traducerea in limba romana postata pe site-ul Parlamentului European lipseste o intreaga fraza din discursul tinut de politicianul german, vazut drept candidatul cu cele mai mari sanse sa devinap viitorul presedinte al Comisiei Europene. Este fraza in care Weber se referea la Liviu Dragnea, in contextul protestelor din Romania.

“Am avut demonstratii de masa in aceasta vara nu la Budapesta, ci la Bucuresti. A fost violenta pe strazi. Presedintele a trebuit sa intervina in aceste demonstratii si sa le ceara politistilor sa fie putin mai atenti. Exista un guvern care isi foloseste in mod gresit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Toti socialistii au fost de acord sa puna subiectul pe agenda in plenara urmatoare. si, din nou, sper ca toata lumea este pregatita sa lupte impotriva coruptiei in toate privintele si doar nu intr-un anumit caz specific”, a spus Manfred Weber, in limba engleza.

Din traducerea in limba romana lipseste fraza “Exista un guvern care isi foloseste in mod gresit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat.” in alte limbi, fraza a fost insa tradusa. Ea apare si in procesul verbal: “We had mass demonstrations this summer not in Budapest but in Bucharest, with violence on the streets. The President needed to intervene in these demonstrations and had to ask the police to be more careful. There is a Government misusing a majority to protect the already-sentenced Socialist Party leader. We all agreed, including the Socialists, to put this on the agenda in the next plenary, and again I hope that everybody is ready to fight against corruption in all regards and not only in one specific case that is on the table.”

“Interpretarea nu constituie in nici un caz o inregistrare autentificata a dezbaterilor”, se precizeaza pe site-ul Parlamentului European.

Discursul a fost sustinut in Parlamentul European miercuri, cu ocazia votului pentru declansarea procedurilor privind activarea Articolului 7, prin care Ungaria ramane fara drept de vot in Consiliul European.

Sursa: Protv