Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu (PSD), a declarat, miercuri, la Romania TV ca a mintit la Parchetul General in legatura cu protestul din 10 august 2018. Badulescu, un apropiat al Gabrielei Firea, urmeaza sa fie exclus astazi din PSD.

”E o golanie. M-am dus la sedinta, dar nu am fost lasat sa intru. M-a intrebat cineva cine sunt, la intrare. I-am zis ca am avut invitatie, nu m-a lasat. M-am intors si am plecat. E o executie de tip mafiot, fara a putea spune ce am de spus.

Dupa 30 ianuarie este momentul cand lumea va afla adevarul. Recunosc ca am mintit la Parchet si ma pun la dispozitia organelor de urmarire penala cu fapte si declaratii pentru data din 10 august 2018. O spun public. Ce am mintit o sa declar la Parchet. Am mintit pentru ca sunt un mincinos si ca sa apar un partid care acum ma exclude. Voi devoala toate interesele meschine ale acestor indivizi”, a declarat Aurelian Badulescu la Romania TV.

Pe 24 august 2018, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, despre care ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea ca s-a aflat in centrul de comanda din Piata Victoriei la manifestatia din 10 august, a fost audiat la Parchetul General in calitate de martor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara ca in 10 august, la ora 16.00, in punctul de comanda din Piata Victoriei s-au prezentat prefectul Capitalei de la acea vreme si viceprimarul Aurelian Badulescu.

Viceprimarul Capitalei a confirmat ca s-a aflat in Piata Victoriei in timpul protestului, spunand insa ca nu a fost in comandament si nici nu a dat ordine pentru ca nu are nicio atributie in acest sens, potrivit legii.

”Am fost in piata. Toata lumea a fost. Cum a mers Orban, am fost si eu. Am stat si m-am uitat la lume, ce sa fac. Nu am fost in comandament, nu am dat ordine. Noi nu avem atributii. Legea 550/2004 spune clar cine da ordine si in ce conditii. Eu am fost in piata sa vad daca oamenii de la RATB au nevoie de ceva, ca s-au luat masuri de devierea circulatiei. Cand se iau masurile astea eu trebuie sa semnez pe niste documente, ma ocup de RATB. Eu am avut treaba doar cu RATB-ul”, a declarat Aurelian Badulescu, conform Aktual24.