Papa Francisc, mesaj dur despre situatia din Romania: ”Coruptia duce la pacat si decadere”!

634

Proteste din România, care au scos din ţară 600.000 de mii de oameni au ajuns şi la urechile Papei Francisc. Suveranul Pontif nu a rămas indiferent şi a avut un mesaj dur pentru politicienii de la Bucureşti.

 

Papa a ţinut o predică la Vatican, în care a avut un mesaj clar: „corupţia începe cu puţin şi se ajunge la păcat şi decădere”. El a atras atenţia că nu poate exista un dialog despre nimic ce reprezinţă răul. „Corupția începe cu puțin, cu dialog: „Dar nu, nu este adevărat că îți va face rău acest fruct! Mănâncă-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu își dă seama. Fă-o, fă-o!” Și puţin câte puţin, puţin câte puţin, se cade în păcat, se cade în corupţie”, a spus Papa Francisc, conform digi24.ro.

Predica vine la câteva zile după ce L’Osservatore Romano, oficiosul Vaticanului, a publicat un articol despre situaţia din România, pe care o numeşte o „criză profundă”. Potrivit Radio Vatican, starea actuală ar putea complica aranjamentele pentru viitoarea vizită în România a Papei Francisc, care duce la rândul său o luptă împotriva corupţiei din Biserica Catolica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos