Paraschivescu i-a gasit un echivalent lui Dancila in istoria Romaniei: ”Fiecare e primitiv politic, incapabil sa se exprime fara hartii, cu un devotament orb pentru sef!”

430

Scriitorul Radu Paraschivescu a gasit un corespondent in istoria Romaniei a actualului premier semi-analfabet Viorica Dancila. Este vorba despre Chivu Stoica, premierul instalat de Gheorghe Gheorghiu Dej in anii ’50.

„Viorica Vasilica Dancila este numele din secolul douazeci si unu al lui Chivu Stoica. Ocupati sa-i asorteze cariere in care s-ar fi dovedit mult mai competenta decat cea de prim-ministru (croitoreasa, taxatoare, gospodina pregatind sarmalele etc.), oamenii nu au timp sa observe cat de mult seamana premierul de azi cu cel din perioada 1955-1961, cand tara se numea Republica Populara Romana.

Fiecare dintre ei vine la pachet cu sforile prin care poate fi manevrat de papusar (Liviu Dragnea azi, Gheorghe Gheorghiu-Dej ieri). Fiecare are un devotament orb fata de sef si un dispret mat pentru stiinta de carte. Fiecare e gata sa treaca prin zid sau prin foc daca i-o cere cel care l-a pus in functie. Fiecare e certat cu limba romana si nu pierde nicio ocazie de-a se face de ras, fara ca asta sa-l tulbure in vreun fel. Fiecare e primitiv politic, incult si slab echipat intelectual. Fiecare e incapabil sa se exprime fara sa se uite pe foaie (lasa ca rezultatele nu sunt onorabile nici atunci). Fiecare e un monument de inadecvare”, scrie Paraschivescu.

Sursa: aktual24.ro