Parlamentarii AUR vor sa schimbe stema Romaniei!

231

Consiliul Economic și Social analizează, marți, pentru avizare, un proiect legislativ inițiat de parlamentarii AUR George Simion și Claudiu Târziu, prin care este solicitată modificarea Legii nr.102/1992 privind stema României şi sigiliul statului. Concret, liderii AUR vor reintroducerea în stemă a coroanei de oțel, simbol tradițional heraldic românesc.

Potrivit unui comunicat al AUR, este vorba despre ”timbrarea scutului mare al Stemei țării cu Coroana de oțel a României”, astfel că țara noastră va avea din nou “principalul simbol al statului român național, suveran, independent, unitar și indivizibil”.

Începând cu anul 1867, stema României a avut scutul timbrat cu o coroană aurie, iar, din 1897 și până în 1948, a avut scutul timbrat cu Coroana de oțel a României, coroană turnată din oțelul unui tun otoman capturat la 30 august 1877, în bătălia de la Plevna.

Coroana de oțel a României a fost făurită de către elevii și soldații meseriași ai Arsenalului Armatei din București după un proiect al marelui artist plastic român Theodor Aman, membru al Academiei Române.

În prezent, Coroana de oțel a României este o piesă reprezentativă a patrimoniului cultural național și este expusă la Tezaurul istoric al Muzeului Național de Istorie a României din București.

După avizarea CES, proiectul legislativ va merge pentru adoptare în Parlament.

Sursa: sursazilei.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos