Parlamentarii polonezi si-au votat reducerea salariilor cu 20%! Dragnea si Tariceanu isi maresc salariile si isi dau pensii speciale pe banda rulanta!

447

In vreme ce politicienii de la putere se lupta cu justitia si isi creaza legi speciale pentru situatiile lor, ori isi maresc salariile ori isi dau pensii speciale, parlamentarii polonezi si-au redus salariile cu mana lor cu 20%. Masura este menita sa stinga scandalul izbucnit din cauza primelor generoase oferite de fostul premier Beata Szydlo membrilor guvernului sau.

Initiativa, care ii vizeaza pe cei 460 de deputati polonezi, a fost aprobata cu 240 de voturi pentru, doua impotriva si cinci abtineri. Aproape toate voturile favorabile au fost acordate de membrii majoritatii conservatoare, in timp ce membrii opozitiei nu au participat la vot, strigand „hotii“, relateaza 20minutes.fr, citand AFP. Masura a fost anuntata luna trecuta de liderul partidului de guvernamant Lege si Justitie (PiS), Jaroslaw Kaczynski. Desi oficial este doar un simplu deputat, Kaczynski este considerat drept autorul de facto al acestei strategii si al celor mai multe dintre deciziile politice ale conservatorilor, care guverneaza Polonia din toamna lui 2015.

„Am vazut ca opinia publica cere modestie si, prin urmare, modestia va deveni realitate“, si-a justificat initiativa liderul PiS. El a lansat aceasta initiativa dupa ce s-a aflat din presa ca ministrii PiS au primit prime intre 15.000 si 19.000 de euro. Aceste prime sunt vazute drept considerabile intr-o tara in care salariul mediu lunar este in jur de o mie de euro. Salariul unui parlamentar polonez este in prezent de 2.350 de euro. Primele au fost aprobate de fostul premier Beata Szydlo, care le-a aparat prin faptul ca sunt necesare datorita „muncii dure“ a ministrilor sai. Opinia publica s-a aratat nemultumita de decizia fostului premier, fapt remarcat si de scaderile inregistrate de PiS in sondaje.

sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos