Loading...
Parlamentarii români, campionii jignirilor în 2017! Un rezumat al mitocăniei politice: nesimțirea lor insultă tot poporul român! | Circul Politic

Parlamentarii români, campionii jignirilor în 2017! Un rezumat al mitocăniei politice: nesimțirea lor insultă tot poporul român!

Politicienii români au avut, și în anul care a trecut, limbaj și comportament incompatibile cu funcțiile pe care le dețin. Astfel, aleșii noștri s-au alintat, în anul recent încheiat, cu apelative precum „nespălat“, „analfabet“ sau „prost”, scrie Adevărul.ro, care prezintă un rezumat al mitocăniei politice pe 2017.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au oferit primul schimb de replici suburban din Parlament. În martie 2017, Traian Băsescu a propus o comisie de anchetă care să cerceteze firmele cu porci deţinute de fiul liderului PSD, în contextul în care Guvernul Grindeanu acordase subvenţii crescătorilor de porcine. „Apropo de ferma de porci, domnule Băsescu, nu ştiam că aveţi şi această specializare“, a spus Liviu Dragnea, în plen. „Păi v-am crescut, domnule Dragnea!“, a răspuns Băsescu din sală, în aplauzele colegilor de partid.

Tot în primăvară, Călin Popescu-Tăriceanu l-a dat afară din partid, cu scandal, pe Daniel Constantin. A fost un bun prilej pentru fostul lider ALDE Botoşani, Dumitru Zmău, să se fotografieze în faţa Parlamentului doar în chiloţi şi în şosete. Fotografia a urcat-o pe pagina sa de Facebook, unde a însoţit-o de un mesaj dur la adresa lui Daniel Constantin: „Si uite aşa, mi-am luat rămas bun de la Daniel Constantin, atunci cand mi-am dat demisia din copreşedinte ALDE Botoşani. Atunci i-am arătat ce aveam in chiloţi, în partea din spate. Acum când văd că face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, aş vrea să-i arăt ce am şi în partea din faţă!“.

În aprilie, într-o şedinţă a conducerii Senatului, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a lansat o serie de jigniri − „la microfon, ca să rămână întregistrate“− către senatorul USR Mihai Goţiu, printre care: „se dovedeşte a fi analfabet şi confundă semantica cu semiotica“; „nu mă deranjează nici măcar că doarme în plenul Parlamentului şi că sare mătreaţa din el“; „înainte să-şi întindă mucozităţile pe cămaşă a spus că suntem nişte hoţi“; „scârba este cea care mă împiedică să-i pronunţ numele“; „faptul că unii se comportă ca mucii de pe piept ai lui Nicuşor Dan nu mă interesează“; „nu pot fi avocatul nici al nespălaţilor şi nici al proştilor, aşa că sunteţi în siguranţă“. Toate aceste jigniri − în numai câteva minute. Iar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu doar că n-a încercat să-l tempereze pe Şerban Nicolae, ci i-a spus că „nu merită să ne mai enervăm“, apoi l-a ameninţat pe Mihai Goţiu că-i taie microfonul şi, în final, l-a poftit afară din sală.

„Faci fractură dacă mai dai cu labele“

Singurul lucru prin care s-a remarcat deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa anul trecut a fost o jignire grosolană adusă deputatei PNL Raluca Turcan. „Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan (aluzie la Raluca Turcan – n.r.), îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân“, a spus Bacalbaşa de la microfonul plenului. Parlamentarul PSD a fost vulgar şi în gesturi. Bacalbaşa i-a spus Ralucăi Turcan că va face fractură dacă „mai dă cu labele“ , arătând o serie de semne obscene.

„Nu v-a stricat nimeni rozeta“

În discursul său, Bacalbaşa a făcut referire şi la oraşul Vaslui, aspect ce a stârnit nemulţumiri din partea deputatului PMP de Vaslui, Corneliu Bichineţ, care i-a oferit o replică la fel de acidă: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta“. Ulterior, într-o intervenţie la Digi24, Bichineţ a spus că el „nu jigneşte, ci ia atitudine“.

„Am o poză în care faceţi sex anal“

Limbajul de mahala din Parlament a ajuns la apogeu spre finalul anului. Pe 6 decembrie, în contextul în care PSD se pregătea să modifice legile Justiţiei, senatorul social-democrat Şerban Nicolae şi deputata USR Cosette Chichirău au avut următorul schimb de replici, transmis, live, pe Facebook, de către deputata USR:

Cosette Chichirău: Penalii ne conduc.

Şerban Nicolae: Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită. Mai bine spălaţi-vă pe dinţi! Aveţi mâncarea între dinţi. Mâncarea aia de deputat.

Cosette Chichirău, către internauţi: Domnul Şerban Nicolae spune că am mâncare între dinţi. Nu cred. Eu mă spăl pe dinţi, e ok. Mă insultă, dar nu e o problemă. Domnul Şerban Nicolae insultă tot poporul român şi fură împreună cu grupul infracţional oragnizat.

Şerban Nicolae: Eu n-am furat nimic, doamnă, nu fiţi nesimţită. De ce nu faceţi o plângere penală? Căutaţi un coleg alfabetizat şi scrieţi o plângere penală la adresa mea. Vă rog frumos, nu mai râdeţi, pentru că e o imagine dezolantă.

Cosette Chichirău: Dvs. aţi fost şofer (aluzie la faptul că Şerban Nicolae l-a aşteptat pe fostul senator PSD Cătălin Voicu la poarta puşcăriei şi l-a condus acasă – n.r).

Şerban Nicolae: N-am fost niciodată şofer.

Cosette Chichirău: Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat.

Şerban Nicolae: Dvs. sunteţi atât de proastă… Este incredibil ce spuneţi. Demonstraţi-mi că am fost şofer. Ia căutaţi!

Cosette Chichirău: Avem poze.

Şerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dvs. faceţi sex anal, acum ce să facem?“.

„Ia, uitaţi-l! Râde ca porcul“

În aceeaşi şedinţă, Cosette Chichirău l-a jignit, la rândul său, pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu. „Ia, uitaţi-l! Râde ca porcul. S-a îngrăşat. A mai furat ceva. Îi dau ăştia mâncare pe unde se duce. Ce vesel e… El râde în timp ce justiţia este dinamitată. Parlamentul României este plin de hoţi“, spunea Cosette Chichirău în timp ce transmitea live pe Facebook. Cătălin Rădulescu a anunţat că o dă în judecată pe Cosette Chichirău, mai ales că soţia sa, „fostă miss România“, s-a simţit jignită că el a fost făcut porc.

Sursa: b1.ro

Parlamentarii români, campionii jignirilor în 2017! Un rezumat al mitocăniei politice: nesimțirea lor insultă tot poporul român! was last modified: ianuarie 4th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close