Mai mult

  Parlamentarii se iau în gură cu CCR pe un proiect de lege respins de două ori până acum: acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali!

  9,533FaniÎmi place

  În ciuda faptului că au suferit două înfrângeri usturătoare la Curtea Constituţională, parlamentarii nu se lasă şi au revenit cu un nou proiect de lege privind acordarea de pensii speciale pentru aleşii locali, chiar după modelul celor încasate de deputaţi şi senatori.

  Aceasta este a doua tentativă a Parlamentului de adoptare a unei legi privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consiliu judeţean sau vicepreşedinţi de CJ.

  În decembrie 2015, parlamentarii au adoptat primul proiect, dar acesta a fost reclamat de guvernul Cioloş la CCR. Judecătorii au constatat în unanimitate că legea nu este clară, că există inegalitate între aleși în ce privește alocarea pensiilor și că nu se precizează sursa de finanțare.

  Parlamentarii au refăcut proiectul, menținând indemnizațiile pentru anumite categorii de vârstă, iar la sesizarea aceluiași guvern, Curtea Constituțională a considerat neconstituțională și noua formă a legii.

  Acum, parlamentarii au făcut un nou proiect care instituie din nou indemnizația de vârstă pentru aleșii locali, începând cu anul 2019. Noul proiect de lege este semnat de parlamentari din toate partidele cu excepţia USR.

  Sursa: b1.ro

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...