Parlamentarii se iau în gură cu CCR pe un proiect de lege respins de două ori până acum: acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali!

1253

În ciuda faptului că au suferit două înfrângeri usturătoare la Curtea Constituţională, parlamentarii nu se lasă şi au revenit cu un nou proiect de lege privind acordarea de pensii speciale pentru aleşii locali, chiar după modelul celor încasate de deputaţi şi senatori.

Aceasta este a doua tentativă a Parlamentului de adoptare a unei legi privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consiliu judeţean sau vicepreşedinţi de CJ.

În decembrie 2015, parlamentarii au adoptat primul proiect, dar acesta a fost reclamat de guvernul Cioloş la CCR. Judecătorii au constatat în unanimitate că legea nu este clară, că există inegalitate între aleși în ce privește alocarea pensiilor și că nu se precizează sursa de finanțare.

Parlamentarii au refăcut proiectul, menținând indemnizațiile pentru anumite categorii de vârstă, iar la sesizarea aceluiași guvern, Curtea Constituțională a considerat neconstituțională și noua formă a legii.

Acum, parlamentarii au făcut un nou proiect care instituie din nou indemnizația de vârstă pentru aleșii locali, începând cu anul 2019. Noul proiect de lege este semnat de parlamentari din toate partidele cu excepţia USR.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos