Partidul Miscarea Populara cere demisia de urgenta a lui Victor Ponta!

811

1tomacPresedintele PMP, Eugen Tomac a declarat ca cere demisia de urgenta a lui Victor Ponta dat fiind bilantul celor 68 de saptamani de guvernare care este cel mai intunecat cunoscut de vreun Guvern al Romaniei de dupa 1989, potrivit mediafax.ro.

„Astazi se implinesc 68 de saptamani de guvernare USL cu Victor Ponta in rol de dirijor. Din pacate pentru romani, bilantul celor 68 de saptamani este cel mai intunecat cunoscut de vreun Guvern al Romaniei de dupa 1989”, sustine Tomac.

El precizeaza ca 12 ministri „au parasit cabinetul «cel mai cinstit si profesionist»”, din motive de „incompetenta, plagiat, incompatibilitate si condamnare penala”.

In bilantul guvernarii Tomac include si „o tentativa de lovitura de stat esuata, care a costat Romania peste 3 miliarde de euro”, „ratarea obiectivului national de aderare a Romaniei la spatiul Schengen”, „o privatizare ratata, este vorba de Oltchim, si una dubioasa, CFR Marfa, pe cale sa esueze si ea”, „distrugerea Institutului Cultural Roman prin numirea si pastrarea in functie timp de mai multe luni a unei sinistre figuri: Andrei Marga”, „cresterea evaziunii fiscale in primul semestru al anului 2013 (minus 713 milioane de lei)”.

Liderul PMP reproseaza Guvernului „introducerea a 21 de noi taxe si impozite in ultimele sapte luni si pregatirea unui alt rand de biruri incepand cu 1 septembrie 2013”, „presiuni publice repetate asupra judecatorilor si procurorilor atat din partea prim-ministrului, cat si din partea altor membri ai Cabinetului”, „esecul lamentabil in atragerea de fonduri europene: minus 3.347 milioane de lei fata de cat fusese programat in primul semestru al anului 2013. Rata generala a absorbtiei in iulie 2013 a fost de 15%”, „ratarea obiectivului de revizuire a Constitutiei, programat pentru sfarsitul anului 2013”.

Alte esecuri ale Guvernului semnalate de Tomac sunt „ratarea finalizarii procesului de reorganizare administrativ-teritoriala, programat pentru sfarsitul anului 2013”, „cresterea somajului de la 6,7% la 7,6% in mai putin de un an de zile”, „taierea a aproximativ 900 de milioane de lei de la capitolul investitii”.

„Acest bilant catastrofal denota o proasta guvernare, care se reflecta in viata de zi cu zi a romanilor. Din acest motiv, Partidul Miscarea Populara cere demisia imediata a domnului prim-ministru Victor Ponta.Doar un asemenea gest i-ar scuti pe romani sa mai suporte alte saptamani de incompetenta si impostura, care le afecteaza direct nivelul de trai”, se mai arata in comunicatul semnat de Tomac.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos