Patriotul Dragnea a adus economia tarii la mana finantatorilor straini: ”Daca nu se imprumuta lunar, Romania intra in colaps!”

357

Senatorul PNL Florin Citu sustine ca Romania nu mai poate evita o criza economica de proportii.

„Mai poate Romania evita o criza economica de proportii? Nu. Din punctul meu de vedere se indreapta rapid spre o economie cu dobanzi mari, depreciere, inflatie. Acesta este singurul rezultat al populismului si incompetentei, oricand si oriunde”, a scris Citu, sambata, pe Facebook.

El arata ca in ultimii trei ani statul si-a triplat necesarul de finantare pentru cheltuieli curente.

„Economia Romaniei traieste de pe o zi pe alta. Intr-un an de zile Liviu Dragnea a adus economia Romaniei la mana finantatorilor straini. Fara a se imprumuta lunar, economia Romaniei intra in colaps. In 2018 necesarul de finantare este de 74,7 miliarde lei. Bani atrasi cu dobanda din ce in ce mai mare de la finantatori care deja au mirosit dezastrul in care se afla situatia financiara a Romaniei.

(…) In 2015, necesarul de finantare era de 60 miliarde lei impartit astfel: 10 miliarde deficitul bugetar si restul de 50 de miliarde administrarea datoriei publice. In 2018, necesarul de finantare de 78 miliarde lei este impartit astfel: 28 miliarde lei deficitul bugetar si restul de 50 de miliarde lei administrarea datoriei publice.

Ce ne spune aceasta structura? In doar 3 ani, incepand cu 2016, statul si-a triplat necesarul de finantare pentru cheltuieli curente. Mai clar. Fara a se imprumuta statul roman intra in colaps. Plata pensiilor si a salariilor este la mana investitorilor straini. Dar si mai rau, ticalosia lui Dragnea consta in faptul ca se imprumuta cu dobanda din ce in ce mai mare pentru a plati salarii si pensii astazi”, a precizat senatorul PNL.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos