Patronul EVZ neaga ca s-ar fi intalnit cu Sebastian Ghita in Serbia si-l acuza pe Dan Tapalaga de ”facatura jurnalistica din manualul de dezinformare”!

575

Afaceristul Dan Andronic neaga vehement ca s-a intalnit cu Sebastian Ghita in Serbia si il acuza pe jurnalistul Dan Tapalaga de dezinformare.

”Nu m-am intalnit cu Ghita. E un tip de facatura jurnalistica. E din manualul de dezinformare, categoria ‘Cum se prosteste poporul’”, a scris Andronic, intr-un editorial publicat pe evz.ro.

”Ma trezesc cu un telefon de la Dan Tapalaga. Raspund, asa cum raspund oricarui telefon. Ai fost in Serbia? Te-ai vazut cu Ghita?, scuipa el doua intrebari. Nu m-am vazut cu Ghita de cand a plecat din tara, ii spun scurt. Am informatia ca te-ai vazut in Serbia cu Sebastian Ghita, continua el, neabatut, inchizitorial. Nu m-am vazut cu Ghita, repet. Dar ai fost in Serbia? mai incearca el, deontologic. Intrebarea nu este unde am fost, ci daca m-am vazut cu Sebastian Ghita, ii spun eu, usor enervat deja. Auzeam tastele de la calculator, era clar ca Tapalaga scria stirea indiferent de ceea ce ii spuneam eu. E o minciuna pe care nu am de gand sa o comentez decat spunand ca nu m-am vazut cu Sebastian Ghita de cand a fugit, mai apuc sa spun inainte de se intrerupe convorbirea. Tapalaga era grabit sa dea ‘exclusivitatea’”, a scris Dan Andronic.

Andronic a sugerat apoi ca in spatele acestor informatii s-ar afla „institutiile de forta”.

”Nu ma vazusem cu Ghita, iar daca s-ar fi intamplat acum citeati un interviu cu el. Dar nu asta era miza.

Stiam tipul asta de facatura jurnalistica. E din manualul de dezinformare, categoria cum se prosteste poporul. Ziaristul X primeste informatia ca Y a facut ceva. Nu mai sta sa mai intrebe inca de doua ori, pentru ca Sursa Primara este un om pe care nu are de gand sa-l verifice. Sa zicem ca Dan Tapalaga a primit informatia ca m-am vazut cu Ghita in Serbia de la o sursa tip Laura Codruta Kovesi sau Liviu Dragnea. Ca sa acoperim, teoretic, ambele unghiuri. Cum sa-i verifici pe oamenii astia, si-a zis el. Asa ca a mimat deontologia sunandu-ma pe mine. Numai ca era doar o formalitate, pentru ca stirea era deja scrisa. Nu conta ce spuneam. Andronic s-a vazut cu Ghita in Serbia. Andronic neaga. Marca Hotnews, Dan Tapalaga, garantul credibilitatii.

Clasica verificare a stirii din trei surse a apus demult. Acum exista ziaristi cultivati de institutiile de forta, tip SRI, DNA, SIE, exact pentru momente de tipul asta. Cei mai fraieri primesc rechizitorii pe mail sau stiri scrise la DNA si publicate fara a muta o virgula. „Pretul”este cate un seminar sau bursa, plus aprecierea „organelor”. Fara nici o legatura cu banii lui Soros. Am cunoscut cativa ca ei. Altii, mai apreciati, au un statut special. Sunt folositi doar cand trebuie aruncata o diversiune pe piata, cu riscul pierderii credibilitatii. Risc care de fapt nici nu mai exista, ziaristii fiind judecati dupa partizanatul politic, nu dupa acuratetea stirii”, a mai afirmat Andronic.

Andronic este trimis in judecata de DNA, in dosarul retrocedarilor ilegale, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos