Loading...
Pazea romani! PSD-ul anunta o noua revolutie fiscala! Teodorovici ii ameninta cu puscaria pe cei care se abat! – Circul Politic

Pazea romani! PSD-ul anunta o noua revolutie fiscala! Teodorovici ii ameninta cu puscaria pe cei care se abat!

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante din Romania, a declarat ca ne asteapta o noua revolutie fiscala prin care se doreste stoparea evaziunii fiscale.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca o noua revolutie fiscala va avea loc pana in luna iulie, de data aceasta in domeniul combaterii evaziunii fiscale.

„O modificare esentiala este in zona de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, acea Lege 241, plus modificari, din Codul penal, pentru ca si acolo sunt trimiteri. (…) Vom avea foarte multe exemple din practica europeana, din statele care au foarte multa experienta pe aceasta zona, efectiv vom lua si vom aplica la nivelul nostru acele practici. Nu stam sa inventam altceva, tocmai pentru a evita eventualele comentarii care sunt convins ca o sa fie din toate zonele si in special pe zone care nu reprezinta scopul nostru de schimbare a acestei legislatii. Cu alte cuvinte, nu e scopul nostru ca in cazul in care se constata o abatere de la lege sa trimitem in puscarie acei oameni de afaceri. (…) Eu, ca stat trebuie sa recuperez acel prejudiciu”, a afirmat, vineri, la Suceava, Eugen Teodorovici.

Ministrul a precizat ca pana in prezent s-au adunat 2.700 de dosare cu sesizari trimise la parchete si care au ramas nesolutionate, ceea ce ingreuneaza recuperarea prejudiciilor.

„Zac de ani de zile fara o solutie, timp in care eu nu pot recupera absolut nimic, se degradeaza eventualele bunuri, dispar firmele in diferite moduri, economia are de suferit, locuri de munca pierdute, nici banii recuperati, numai efecte negative, pentru ca cineva doreste chipurile fapta penala. Ce treaba are una cu alta? (…) Deci trebuie schimbarea legislatiei cu aceasta abordare coerenta si europeana. Ce este pe trecut sa transam intr-un fel sau altul sa pot recupera ca stat, sa pot emite decizii de impunere si sa recuperez acele sume daca omul mai este”, a precizat ministrul de Finante.

Oficialul a mai punctat ca transmiterea de catre procurorii detasati la ANAF a sesizarilor penale catre parchete este ilegala.

„In momentul in care un procuror decide transmiterea unui dosar la parchete, este in afara legii. (…) Este un conflict de interese. Eu nu pot sa trimit ca lucrator al Parchetului, detasat intr-o structura a Fiscului, dosarele de sesizare la Parchet. Asta o face Fiscul, in baza legii, o interpreteaza si unde considera ca este o astfel de speta face acea sesizare”, a explicat Teodorovici.

Sursa: evz.ro

Pazea romani! PSD-ul anunta o noua revolutie fiscala! Teodorovici ii ameninta cu puscaria pe cei care se abat! was last modified: mai 5th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close