Pe cine angajeaza PSD in Guvernul Romaniei: „Protestatarii trebuiau mitraliati, nu stropiti cu apa”

332

Cristian Birdac, consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului, a postat pe Facebook un mesaj in care afirma ca protestatarii din Piata Victoriei ar fi trebuit sa fie „mitraliati” in timpul incidentelor de vineri noapte.

„Nu mai plangeti si rostogoliti imbecilitati pe retele. Trebuian mitraliati, nu stropiti cu apa”, a scris Birdac pe Facebook.

Birdac este membru PSD. Potrivit declaratiei de avere, el a fost consilier in Primaria Sectorului 5.

Sambata, Liviu Dragnea a tinut sa lanseze o noua amenintare scrasnita, mascata in grija fata de paticipanti. El a vorbit din nou despre posibile violente.

„Institutiile insarcinate cu siguranta cetateanului, cu ordinea publica si cu respectarea legii trebuie sa actioneze cu fermitate impotriva oricaror tentative de violenta publica, alimentata politic sau instrumentata de alte interese de putere. Fac un apel la toti cetatenii care vor sa manifesteze in continuare: manifestati pasnic. Evitati sa va alaturati grupurilor violente, evitati sa va puneti in pericol propria persoana si pe a apropiatilor. Puterea se castiga prin vot, la urne, ideile se dezbat cu argumente, nu cu pietre, sticle si foc.

Am respectat si voi respecta intotdeauna dreptul constitutional al cetatenilor de a participa pasnic la manifestatii publice. Dar este ilegal ca astfel de manifestatii sa fie folosite si deturnate de unii oameni politici, pentru a schimba prin forta puterea politica legitim constituita”, a spus Dragnea intr-un comunicat de presa.

Sursa: Aktual24