Pe Dragnea nu-l deranjeaza criticile lui Ponta, dar in spatele usilor inchise are nervii terci: „Vreau sa stiu cine-s oamenii lui Ponta din PSD!”

457

Conflictul dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta este departe de a se stinge și, chiar dacă public Liviu Dragnea susține că nu-l deranjează atacurile lui Ponta, în spatele ușilor închise nervii sunt întinși la maxim.

Surse din PSD ne-au explicat că în ultimele zile, lideri apropiați de Liviu Dragnea au început o prospectare în teritoriu, pentru a vedea cine îl susține pe Victor Ponta. Dragnea își dorește să afle cine face parte din ”echipa lui Ponta”, pentru a tăia din fașă orice tendință de răzvrătire.

Conștienți că fostul premier Victor Ponta deține o influență majoră în rândul oamenilor din teritoriu, liderii PSD apropiați de Liviu Dragnea încearcă să reducă la minim pagubele provocate de o eventuală plecare a lui Ponta din partid.

”Dragnea se teme de un nou scenariu Gabriel Oprea, care a plecat din partid și care a luat cu el oameni buni. Noi nu vrem să pierdem resurse acum pentru că avem un ciclu de guvernare de patru ani extrem de dificil. Chiar dacă acum n-ar conta că pleacă Ponta și încă câțiva cu el, în timp se va simți”, ne-au precizat surse din conducerea PSD.

Liderii PSD sunt convinși că Victor Ponta n-ar putea rupe atât de mult din partid încât să se piardă majoritatea guvernamentală, însă se tem că pe termen lung, noul partid a lui Ponta ar putea deveni unealta de șantaj prin care anumiți lideri să-și obțină beneficiile, la schimb cu rămânerea în partid.

La nivel public, Victor Ponta a spus că nu dorește să plece din PSD, dar pe piața politică se vorbește tot mai intens despre faptul că Ponta și Daniel Constantin ar încerca să rupă din PSD și ALDE pentru a crea un nou pol de putere.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos