Penalii din PSD sunt IRITATI ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu le face jocul murdar! Dragnea il convoaca in audienta pentru a cere explicatii! Serban Nicolae il atentioneaza si el…

604

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aratat foarte nemultumit de activitatea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Dragnea a spus ca ministrul a intarizat foarte mult cu pachetul de legi pe justitie.

„Ministrul Justitiei a intarziat foarte mult, nu se mai poate intarzia. A spus ca in trei saptamani vine cu un pachet de legi”, a declarat Dragnea, informeaza aktual24.ro.

„O sa cer o audienta la Ministrul Justitiei ca sa-i explic ca Parlamentul nu este anexa Guvernului”, a completat apoi, ironic, liderul PSD.

„Suntem suparati ca iata suntem intrebati ce se intampla si nu stim ce sa raspundem”, a subliniat Dragnea.

Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a fost convocat, pe 25 aprilie, la Comisia juridica a Senatului pentru a prezenta stadiul pachetului de modificari ale legilor justitiei. Senatorul social-democrat Serban Nicolae a afirmat ca este inadmisibil ca Ministerul Justitiei sa lucreze de atata vreme la respectivul proiect si inca sa nu se stie ce se va modifica.

„In ceea ce priveste pachetul de legi pe justitie, din punctul de vedere al Ministerului Justitiei, va putem spune faptul ca ministerul a lucrat la acest proiect de lege de modificare a legilor justitiei. S-au solicitat puncte de vedere de la institutiile implicate. La acest moment, aceste puncte de vedere nu au fost toate transmise toate Ministerului Justitiei, fiind posibil ca institutiile implicate, prin punctele de vedere, sa determine o eventuala modificare a textelor emise de Ministerul Justitiei. Asteptam inca punctele de vedere, spre exempu de la CSM (…) In masura in care vor fi stranse toate acestea, proiectul va fi pus in dezbatere publica”, a declarat, in cadrul comisiei juridice, Mariana Mot, secretar de stat in Ministerul Justitiei, responsabila pentru relatia cu Parlamentul, citata de News.ro.

Intrebata daca exista un orizont de timp pentru punerea in dezbatere publica a pachetului legislativ, Mot a negat. „Este foarte importanta consultarea judecatorilor si procurorilor pentru ca acest pachet legislativ ii priveste in mod direct”, a spus ea.

Senatorul PSD Serban Nicolae s-a aratat iritat de intarzierea prezentarii de catre Ministerul Justitiei a pachetului de legi privind modificarea legilor Justitiei si i-a cerut Marianei Mot sa-i transmita ministrului Tudorel Toader sa vina la comisia juridica a Senatului pe 25 aprilie.

„In timpul in care noi asteptam puncte de vedere, facem dezbateri, in sistemul judiciar din Romania se intampla lucruri, procesele merg inainte, anchetele merg inainte (…) si societatea nu poate astepta la nesfarsit ca noi sa ne hotaram care este viziunea noastra si cum ar trebui facute corectiile necesare, astfel incat sa avem un sistem judiciar transparent (…) Acum o luna, ministrul a promis si un pachet de legi privind situatia din penitenciare. Situatia nu mai poate fi prelungita. Este inadmisibil sa se lucreze de atata vreme si sa nu se stie ce se va modifica”, a spus senatorul PSD Serban Nicolae.

„Va rog sa-i transmiteti domnului ministru la sedinta din 25 aprilie am solicitat prezenta domniei sale, ora 14:00”, i-a cerut Serban Nicolae secretarului de stat de la Ministerul Justitiei.

Mariana Mot i-a replicat ca Tudorel Toader a dorit sa participe si la sedinta de azi (miercuri – n. red.), dar nu i-a permis agenda.

„Bun, stiu. Agenda este foarte importanta, dar as vrea sa ia in considerare faptul ca in programul foarte important al agendei domniei sale ar trebui sa gaseasca un loc si pentru Parlament. O spun la modul cel mai serios pentru ca domnia sa si-a luat un angajament acum patru saptamani. Acum o saptamana am discutat pe aceeasi tema cu domnia sa, dar as vrea sa fie prezent in fata comisiei in asa fel incat sa ne lamurim cu privire la toate aceste aspecte”, a mai spus Serban Nicolae.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos