Penalii PSD-ALDE vor sa puna capat democratiei si luptei anticoruptie in Romania! Prioritatile lor sunt suspendarea lui Iohannis si demiterea lui Kovesi!

436

Colitia penalilor ar pune la cale un plan zguduitor: Suspendarea presedintelui Iohannis pentru 30 de zile si inlocuirea lui Kovesi si Augustin Lazar de presedintele interimar Tariceanu.

Scenariul este detaliat de jurnalistul Hot News Cristian Pantazi, care subliniaza ca o asemenea miscare brutala ar insemna o lovitura dura data luptei anticoruptie si o suspendare de facto a democratiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat recent ca in zilele urmatoare va avea discutii cu procurorul-sef al Parchetului general si al DNA, respectiv Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi, iar in cel mult doua saptamani va lua o masura, lasand de inteles ca nu exclude nici ca cei doi sa demisioneze.

Coalitia PSD-ALDE ar motiva suspendarea lui Iohannis prin eventualul refuz al presedintelui de a-i demite pe Kovesi si Lazar in urma unui raport de evaluare facut de ministrul Justitiei dupa decizia Curtii Constitutionale privind OUG 13.

Odata suspendat Iohannis, Tariceanu este pregatit sa devina presedinte interimar, iar in aceasta calitate nu va avea decat trei interdictii: nu poate adresa mesaje de interes national Parlamentului, nu-l poate dizolva, nu poate initia referendum. Deci va putea sa ii demita pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

Intr-un context in care UE tocmai incepe discutiile profunde despre cine merita sa mai faca parte din club, o asemenea actiune ar insemna sinucidere politica. Pentru Romania.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos