Penalii României au parte de o surpriză neplăcută! Șeful Pentagonului i-a spus lui Fifor că susține puternic lupta anti-corupție!

571

Semnal pentru Dragnea! Șeful Pentagonului a discutat cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, despre continuarea luptei anticorupție! ​Secretarul american al Apararii, James Mattis, a abordat in discutia oficiala de la Washington cu ministrul roman Mihai Fifor si problema luptei anti-coruptie, aratandu-si sustinerea pentru aceasta, potrivit unor surse politice.

Reamintim ca Fifor se afla in capitala SUA in prima sa vizita ca ministru al Apararii. El a avut discutii cu omologul sau american, dar si cu reprezentanti ai industriei de aparare.

Mattis a laudat Romania pentru asumarea unui rol important in regiunea Marii Negre. In declaratia data presei la primirea lui Mihai Fifor, seful Pentagonului a remarcat si angajamentul Romaniei de a aloca in acest an 2% din PIB pentru Aparare, precum si eforturile majore facute de armata Romaniei pentru indeplinirea angajamentelor luate la summit-urile NATO din Tara Galilor (2014) si Polonia (2016).

Abordarea de catre inaltul oficial american al subiectului luptei anti-coruptie are loc pe fondul unui lobby sustinut al unor politicieni si oameni de afaceri cu probleme penale. Acestia vor sa determine o schimbare de pozitie a SUA, tara care sustine puternic lupta-anticoruptie.

Sursa: comisarul.ro