Ministrul Justitiei, Tudorel Toader raspunde intrebarilor adresate de jurnalisti, luni 27 Februarie 2017, la finalul sedintei Curtii Constitutionale, cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA. ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca va demara un „amplu proces de consultare a sistemului judiciar” in privinta noilor coduri, la scurt timp dupa ce Liviu Dragnea i-a reprosat ca dureaza prea mult timp pana prezinta propunerile de modificare a legislatiei penale.

„Ministerul Justitiei va demara un amplu proces de consultare a sistemului judiciar cu privire la identificarea problemelor ce decurg din aplicarea noilor coduri si a propunerilor pentru remedierea acestora”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

„Eu sunt nemultumit pentru ca faptul ca a spus ca a doua zi il pune pe site-ul ministerului si au trecut 3 saptamani si nu l-a pus. S-au pierdut trei saptamani de zile. Colegii din Parlament normal ca au si ei suparariile lor pe asta… Daca se intarzie foarte mult, initiative legislative pot apare si in Parlament. Parlamentul, in acest an, inca mai are dreptul sa legifereze”, a acuzat, luni, Dragnea, anunta aktual24.ro.

Mai mult, intrebat daca regreta faptul ca l-a sustinut pe Tudorel Toader pentru a fi ministru, Dragnea a raspuns: „Nu pot sa spun ca regret, dar nici nu pot sa spun ca sunt foarte fericit”.

Ministerul Justitiei arata in comunicatul citat ca luni a avut loc la minister reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei (Comisia MCV), la care au participat ministrul justitieiTudorel Toader, Marieta Safta – secretar de stat in MJ, Ana Birchall – ministru delegat pentru afaceri europene, presedintele CSM – Mariana Ghena, vicepresedintele Inaltei Curti – Gabriela Bogasiu, procurorul general al – Augustin Lazar, procurorul sef DNA – Laura Codruta Kovesi, si presedintele Agentiei Nationale de Integritate – Bogdan Stan.