Penalii se tem de „institutiile de forta” ale Romaniei! Condamnat pentru viol, urmarit de creditori si implicat in afaceri cu interlopi, dar si cu cuplul de suflet Basescu-Udrea, Gelu Visan, culmea, considera ca „Kovesi si Iohannis au transformat tara intr-un Stat Mafiot!”

810

În contextul dezvăluirilor făcute de Dan Andronic despre așa-numitul Sistem, s-au înmulțit (mai ales pe ecranele TV) vocile celor care, pe baza informațiilor la care pretind că au avut acces sau că încă mai au, urmăresc să dărâme sistemul politic și structurile de forță din România, scrie stireazilei.com.

Odată capturat în Serbia, este de așteptat ca și Sebi Ghiță să spună (sau nu) lucruri foarte grave. Televiziunile de propagandă acreditează ideea ca Ghiță o va detona pe Laura Codruța Kovesi pe modelul folosit în cazul Coldea. Până când va vorbi din nou patronul RTV, la televiziunea sa vin alte voci care încearcă aproape același lucru – nu doar cu Kovesi, ci cu tot Sistemul. Unul dintre ei, chiar ironizat de jurnaliști că și-a mutat reședința la televizor, este Gelu Vișan, fost PDL, actualmente PMP, fidel grupului de interese din jurul lui Traian Băsescu-Elena Udrea.

În calitate de analist politic şi expert „polivalent”, Vișan pozează drept atotştiutor în chestiuni sensibile în ultima vreme (poate după ce a ratat postul cald de deputat de Mehedinți pe listele PMP în legislativele de anul trecut) și naivii fac ochii mari când îl aud că are surse în servicii şi că citeşte note informative pe telefonul mobil, live în emisiune. Foarte activ – pe aceeași linie – este și pe Facebook.

Spicuim din ultimele postări (din 25 și 28 aprilie) intitulate „Dincolo de vorbe”:

„Sistemul este fosta Securitate reinventată. Este un Sistem paralel de putere, renăscut în 1990. SRI, „Doi și-un sfert”, multe alte servicii secrete românești, dar și alții, doritori să între în sfera de putere a Sistemului./…/ Sistemul a vrut să ia locul politicului, să conducă totul, Parlament, Justiție, Stat, Economie, Administrație, Politică.” Trece de generalități și lovește apoi cu țintă – Kovesi și Iohannis – „În România anului 2017 nu mai este însă democrație, este dictatură. /…/ Dictatura lui Koveși și a instituțiilor de forță, care au capturat Statul, cu tot cu Iohannis și l-au transformat într-un Stat Mafiot.

După modelul Tăriceanu și alții, Vișan intră perfect în tiparul penalilor care țipă acum sus și tare împotriva …Sistemului. Un mai vechi colaborator (țepuit), Ion Groza, fost subprefect al judetului Dolj, fost membru PNL si actualmente prim-vicepresedinte PMP, dar si patron al unei firme de materiale de constructii i-a făcut un portret dintr-o bucată fostului președinte PMP Craiova: “E un nenorocit. A dat numai țepe pe aici prin Craiova. Când mă uit la el la televizor cum vorbește mi se face greață. Pur și simplu minte cum respiră.”

Urmărit de creditori mai ales în zona Craiovei (a fost deputat de Dolj în legislatura 2008-2012) are la activ o condamnare pentru viol (a fost grațiat de președintele Emil Constantinescu), afaceri cu interlopi, dar mai ales o legătură de afaceri și de suflet cu tandemul Udrea-Băsescu.

În acte, figurează ca director al firmei Agroexpres Desa din Zalău, firmă aflate pe radarul presei fiind una dintre puşculiţele Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu. Potrivit Jurnalul, compania îi are ca asociaţi pe Nadine-Magda Stanca, fiica Veronica Elena (Lia) Stanca, parteneră de afaceri a Elenei Udrea și considerată una dintre cele mai influente femei de afaceri din Ardeal. Veronica Stanca este fosta soţie a generalului de securitate Viorel Nicolae Stanca (cunoscut și sub apelativul „generalul lui Băsescu”).

Legăturile lui Vișan cu cuplul Băsescu-Udrea și anturajul acestora nu se opresc la Agroexpres.  O importantă bucată din afacerea de suflet a Elenei Udrea, Băile Boghiş, din judeţul Sălaj, a fost preluată de aceeași Nadine Magda Stanca care în prezent, după mai schimbări succesive de acționariat (mai ales după alegerile prezidențiale din 2014), a ajuns să deţină 40% din SC Băi Boghiş SRL.

O altă firmă care contribuie la bunăstarea lunară a lui Vișan și tot legată de Udrea este Vidalis Imprex SRL controlată de aceeași Stanca Veronica Elena. Cea mai bună dovadă a cercului de interese: la adresa declarată de Vidalis are sediul social şi SRL-ul Băi Boghiș, în baza unui contract de comodat pe perioadă nelimitată.

Prietenii toxice

Potrivit unor articole mai vechi din Adevărul, legăturile..de afaceri ale lui Gelu Vişan ajung până la interlopi celebri din Craiova. În timpului mandatului de secretar general PDL Dolj, Vișan era considerat protectorul şi partenerul democrat-liberalului Constantin Iancu, zis şi „Don Costel” sau demnitarul interlop, potrivit unei etichete a EVZ.

Cam în aceeași perioadă, Vișan era și mâna dreaptă a lui Radu Berceanu. În timp însă, în ciuda relației de prietenie de la începutul anilo ’90, când Gelu Vişan aproviziona cu marfă magazinele lui Berceanu pe Calea Bucureşti din Craiova, cei doi ai devenit dușmani declarați.

Mass-media a prezentat și relaţiile de afaceri dintre Gelu Vişan şi George Becali, de la care Vişan împrumuta mari sume de bani.  Anul trecut, la Antena 3, George Becali a confirmat că Gelu Vişan i-a solicitat bani să plătească ratele că banca îl ameninţa că îi execută casa – care, apropo, nu a fost niciodată declarată în documentele publice de Gelu Vişan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos