Pentru cine mai avea dubii, acum e OFICIAL: Tudorel Toader e 100% alături de guvernul penalilor! Ministrul Justiției va sesiza CCR privind anchetarea dosarului Belina de către DNA!

446

Anchetarea de către DNA a dosarului „Belina”, în care sunt cercetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, va fi decisă de către Curtea Constituțională. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va depune o sesizarea la CCR privind legalitatea hotărârilor de guvern.

„Prin decizia predecentă (nr. cea privind OUG 13), CCR a statuat faptul că procurorii nu pot ancheta oportunitatea adoptării unei OUG sau legi, nu pot ancheta împrejurările, circumstanțele adoptării unei OUG sau a unei legi, după cum nu pot ancheta constituționalitatea respectivelor acte normative, ceea ce este corect.

Circumstanțele, împrejurările, oportunitatea acestora revine decidentului. Decident care trebuie să respecte limitele legale, limitele consituționale. Știți că în adoptarea actelor normative sunt trei paliere. Este palierul superior – OUG și legile, Guvern, respectiv Parlament. Este palierul al doilea cu privire la HG – actele adoptate de Guvern. Palierul al treilea – ordinele de miniștri.

Întrebarea este următoarea, dacă la nivel de OUG sau de lege, procurorul nu poate ancheta oportunitatea împrejurările, circumstanțele acelor acte normative, la palierele doi și trei, procurorul poate să ancheteze oportunitatea, împrejurările, circumstanțele? Asta este întrebarea la care CCR va fi sesizată și chemată să răspundă”, a anunțat Tudorel Toader.

Sursa: b1.ro