Pentru Ponta nu legalizarea hotiei constituie o problema, ci momentul ales: ”Eu as fi dat OUG 13 in timpul zilei!”

463

Fostul premier Victor Ponta a criticat actualul executiv pentru modul în care a gestionat „povestea cu OUG 13”. El spune că ar fi dat ordonanța, dar în timpul zilei, explicând ceea ce trebuie îndreptat, alături de liderii coaliției de guvernare.

„Da, aş fi dat ordonanţa. Aş fi venit ziua, să explic cu liderii coaliţiei. Mie mi s-a părut absurd faptul că nu au ieşit cei care sunt liderii coaliţiei, nu au avut ocazia să explice”, a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

El adaugă că modul în care s-a gestionat „povestea cu OUG 13” a fost „dezastruos”.

Dintr-un motiv corect, să îndreptăm nişte lucruri neconstituţionale, nişte abuzuri, am ajuns «noaptea ca hoţii»”, a spus Victor Ponta, potrivit News.ro.

El a adăugat ca nu s-ar fi ascuns după povestea cu aglomeraţia din penitenciare, ci ar fi explicat că trebuie îndreptate nişte abuzuri.

Ordonanța de Urgență 13, între timp abrogată, a fost adoptată în seara de 31 decembrie, în jurul orelor 22.00, și publicată în Monitorul Oficial la ora 01.00 din noapte . Unul dintre sloganurile protestelor masive care au urmat a fost „noaptea ca hoții”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos