Pesedist, lovit brusc de generozitate! Pentru cateva procente in sondaje PSD e gata sa mai declare o zi libera de la stat!

293

Senatorul PSD Nicolae Badalau a depus la Senat o propunere legislativa prin care cere instituirea Zilei Daruirii pe 25 septembrie, parlamentarul aducand ca argument principal un citat din Blaise Pascal: “Placerea oamenilor cu adevarat mari e sa faca oamenii fericiti”.

In expunerea de motive a propunerii legislative care a fost depusa in procedura de urgenta, senatorul PSD spune ca daruirea este, inainte de toate, “un act profund si personal”, izvorat dintr-o nevoie umana de a fi “mai bun” si “generos”.

“Daruirea este, inainte de toate, un act profund si personal, izvorat dintr-o nevoie umana, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simti implinit, de a-i contamina pe altii de bucuria vietii. A darui din inima, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate insemna si a simti ca faci parte dintr-o comunitate pe care vrei sa o faci un loc mai bun si mai frumos, a contribui la o activitate nobila, valoroasa. Aceasta nevoie este inradacinata in fiecare dintre noi”, argumenteaza Badalau.

Potrivit mediafax.ro, pe plan international, a fost lansata in Statele Unite ale Americii, in anul 2012, GivingTuesday. Aceasta zi creeaza o miscare care reuneste ONG-uri, institutii publice, companii si oameni pentru a incuraja implicarea in comunitate.

Propunerea legislativa a fost inregistrata la Senat pentru dezbatere si nu a mai fost semnata de alti parlamentari.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos