Loading...
Pesedistii din Transilvania ii cer imperios lui Liviu Dragnea „convocarea in cel mai scurt timp posibil” a CEX! – Circul Politic

Pesedistii din Transilvania ii cer imperios lui Liviu Dragnea „convocarea in cel mai scurt timp posibil” a CEX!

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a anuntat, sambata, la finalul unei sedinte cu liderii organizatiilor PSD din Transilvania, ca filialele din Ardeal ii solicita presedintelui formatiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei sedinte a CExN pentru a clarifica ”eventuale nemultumiri” din partid.

„Am avut in aceasta dupa amiaza o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu argumentele sale, despre directia in care trebuie sa se indrepte pe termen scurt si mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm sa vad ca parerile coincid in cele mai multe privinte si am stabilit ca incepand de astazi vom vorbi intre noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des si vom avea pozitii unitare atunci cand se va vorbi despre viitorul nostru”, a scris sambata, pe Facebook, Gabriel Zetea, vicepresedinte PSD si presedinte PSD Maramures.

Potrivit acestuia, organizatiile judetene PSD din Ardeal sustin „fara rezerve” Guvernul. „Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016. Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass media”, a precizat Zetea, citat de Mediafax.

Zetea spunea vineri ca „nimeni nu va achiesa” in partid la ideea schimbarii din functie a liderului formatiunii, Liviu Dragnea, atata vreme cat nu exista o „alternativa conturata” si ca, personal, el nu vede „astazi” aceasta alternativa in PSD.

De asemenea, presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, declara vineri ca este nevoie de organizarea ”rapida” a unei sedinte CExN , saptamana viitoare, pentru a se stabili prin vot daca partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

„Parerea mea personala este ca, intrucat dna Firea a iesit astazi cu alte stiri si cu alte…trebuie organizat un CEx si stabilit daca partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dansa, pana la urma, si oricine din partidul asta trebuie sa inteleaga ca daca ai o propunere o discuti in partid, se supune la vot, daca propunerea ta are voturile necesare, in regula. Daca nu, subiectul este ramai in partid si respecti decizia majoritatii sau pleci, ca nu putem sa stam asa la infinit, decidem una si a doua zi iesim pe presa si spunem altceva”, a declarat Ioan Mang.