Loading...
Peste 6.000 de judecători și procurori se adresează președintelui Iohannis: Nu e posibil ca 10 parlamentari PSD-ALDE să ignore punctul de vedere al magistraturii și avizele negative emise de CSM! | Circul Politic

Peste 6.000 de judecători și procurori se adresează președintelui Iohannis: Nu e posibil ca 10 parlamentari PSD-ALDE să ignore punctul de vedere al magistraturii și avizele negative emise de CSM!

Forumul Judecatorilor din Romania ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta legilor justitiei. Magistratii spun ca dezbaterea parlamentara pe tema acestor legi a ignorat punctul de vedere al magistraturii si avizele negative ale CSM.

Forumul judecatorilor aminteste si de criticile aduse legilor justitiei de 10 ambasade occidentale in Romania, de Departamentul american de Stat si de protestele societatii civile.

„Dezbaterea parlamentara desfasurata cu privire la acest proiect de lege, asumat de 10 deputati si senatori, prin deturnarea unui proiect promovat in PowerPoint de Ministrul Justitiei, la 23 august 2017, a ignorat punctul de vedere covarsitor majoritar al magistraturii si avizele consecutive negative emise de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin urmare, este din start neconform cu legea fundamentala”, se arata intr-o scrisoare a Forumului Judecatorilor.

„In cursul lunii octombrie 2017, aproximativ 4000 de judecatori si procurori romani, adica mai mult de jumatate din numarul lor total, si-au insusit Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a ‘legilor justitiei’ adresat Guvernului Romaniei, iar in noiembrie 2017, peste 90% din adunarile generale de la instantele si parchetele din Romania s-a opus actualelor proiecte aflate in dezbatere parlamentara.

Prin urmare, peste 6000 de judecatori si procurori romani nu au acceptat acest proiecte de lege, vointa lor nefiind luata in considerare, evitandu-se orice dialog cu acestia. Totodata, protestele tacute efectuate de mii de magistrati romani, incepand cu 18 decembrie 2017, in fata sediilor instantelor judecatoresti sunt de notorietate, fiind preluate de presa din intreaga lume”, se mai arata in scrisoare.

Magistratii amintesc ca „proiectele au fost criticate sever de zeci de ambasade occidentale in Romania, de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, de numeroase organizatii nonguvernamentale din Romania si alte state, de intreaga societate civila si de sute de mii de cetateni simpli, in demonstratii stradale”.

Sursa: aktual24.ro

Peste 6.000 de judecători și procurori se adresează președintelui Iohannis: Nu e posibil ca 10 parlamentari PSD-ALDE să ignore punctul de vedere al magistraturii și avizele negative emise de CSM! was last modified: decembrie 28th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close