Petre Roman: Fiecare liberal care intra in cursa pentru alegerile parlamentare trebuie sa cotizeze cu cate 2.500 de euro

502

Petre Roman, candidat PNL intr-un colegiu din Brasov, a declarat ca fiecare liberal care a vrut sa intre in cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit sa cotizeze cu cate 2.500 de euro.

„Banii vor fi folositi in campania partidului la nivel national”, a adaugat Roman.

Invitat la emisiunea „Impartial”, difuzata de Digi24, Petre Roman a recunoscut ca a apelat la sponsori pentru a-si finanta participarea la alegerile din 9 decembrie.

Pentru fostul prim-ministru contributia financiara a candidatilor este un lucru firesc, avand in vedere ca o campanie electorala presupune aparitii in mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari.

„A fost o cheltuiala cu garantia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garantia ceruta de lege si de cea ceruta de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cat se poate de transparenta. Stiu ca toate partidele au nevoie de o suma de bani pentru ceea ce inseamna campania la nivel national”, a spus Petre Roman.

Acesta a dezvaluit ca, in cazul Partidului National Liberal, suma pe care candidatii in alegeri au trebuit sa o achite a fost de 2.500 de euro.

„E nevoie si de sponsori. Eu ma gasesc intr-o situatie avantajoasa, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc si care vor sa ma vada in Parlamentul Romaniei, nu pentru interes strict personal”, a adaugat fostul premier.

Acesta a mai spus ca sunt candidati care fac cheltuieli care nu pot fi marturisite, dar ca el nu se numara printre acestia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos