Pieleanu: declaratiile RAZBOINICE emise de Dragnea contravin PACII lui Tudose – ”PSD vrea liniste, vrea sa guverneze, Dragnea se lupta cu un SISTEM abstract, lasat in coada de peste!”

419
Evenimentul zilei i-a contactat pe sociologii Marius Pieleanu și Mirel Palada, dar și pe scriitorul și analistul politic Stelian Tănase, pentru a afl a ce se ascunde, de fapt, în spatele controversatelor declarații războinice emise de Liviu Dragnea.
Liderul PSD a anunțat, chiar înaintea vizitei în Israel, o luptă pe viață și pe moarte cu magnatul George Soros, cu președintele Klaus Iohannis, cu DNA și cu serviciile secrete

Scenariile pe care vi le prezentăm sunt de-a dreptul explozive. Pieleanu: „Războiul lui Dragnea contravine păcii lui Tudose!” „Liviu Dragnea încearcă să se repoziționeze în urma debarcării premierului Sorin Grindeanu. Declarațiile lui despre războiul lui cu Sistemul, sunt cumva bizare, în condițiile în care, în marea lor majoritate, pesediștii doresc liniște în partid și, totodată, vor să guverneze. Declarațiile războinice îl poziționează pe Dragnea drept o persoană individualistă. Tocmai aceste declarații îl pun pe Dragnea într-o oarecare contradicție cu declarațiile pacifiste emise de premierul Mihai Tudose, pentru că președintele PSD pare cramponat, cel puțin declarativ, într-o luptă cu Sistemul, în timp ce Mihai Tudose este concentrat doar pe actul guvernării. Este lesne de observat că aceste atitudini nu sunt deloc convergente”, a explicat Pieleanu.

De ce evită clarificările?

De asemenea, sociologul susține că Dragnea ar trebui să se ocupe mai mult de respectarea programului de guvernare și, totodată, să își explice atitudinea războinică. „Personal, cred că Liviu Dragnea ar trebui să își amintească de promisiunile din campanie și să fie interesat, în special, de implementarea programului de guvernare. Problemele politice ale PSD pot fi depășite prin muncă. Totodată, declarațiile războinice ale lui Dragnea – care contravin păcii dorite de Mihai Tudose sunt lăsate, așa, în coadă de pește, fiindcă președintele PSD evită să dea nume și să ne spună, cu subiect și predicat, la ce și la cine se referă… Însă, Sistemul nu este o chestiune abstractă, Sistemul e alcătuit din oameni. Dacă tot invocă războiul, Dragnea ar trebui să facă niște precizări clare, firești”, a conchis Pieleanu.

La rândul său, sociologul Mirel Palada susține că, cel mai probabil, declarațiile războinice emise de Dragnea au un rol strategic: acela de a neutraliza criticile ce susțin că l-a mazilit pe Sorin Grindeanu printr-o înțelegere subterană cu președintele Iohannis. „În urma crizei stârnite în PSD de gestul demiterii premierului Sorin Grindeanu, în principalul partid de guvernământ au început să apară voci care susțin că Liviu Dragnea a fost înțeles cu președintele Klaus Iohannis pentru a face această debarcare.

Palada invocă scenariul unei înțelegeri subterane Dragnea-Iohannis

Aceste voci susțin că, dincolo de o animozitate de fațadă, Dragnea și Iohannis nu au bătut palma doar în ceea ce privește descotorosirea de Grindeanu, ci au o înțelegere pentru o perioadă mai lungă. Astfel de lucruri le-am spus și eu, le-au spus și alții. Analiza este și rămâne plauzibilă. Cel mai probabil, declarațiile războinice ale lui Dragnea au rolul de a neutraliza criticile potrivit cărora a bătut palma cu președintele Klaus Iohannis. De aceea ne servește un așa-zis război cu Sistemul”, a explicat Palada.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos