Alina Mungiu-Pippidi revine cu noi jigniri la adresa romanilor care muncesc in strainatate, la scurt timp dupa ce a creat furtuna pe retelele de socializare catalogand diaspora drept „mahala”.

Intr-un nou text publicat pe Romania Curata si preluat de Adevarul, in care ataca violent mesajul „Muie PSD”, Pippidi sugereaza ca romanii don strainatate sunt ignoranti sau analfabeti.

„Sloganul (Muie PSD – n.a.) e intre timp scris pe tricouri, masini si asfalt, adica locurile de predilectie unde citeste romanul de cind nu mai intra prin librarii si Kindle e depasit. Ca veni vorba, numarati citi romani in avioanele low cost (cu care mergem cu totii, asta e economia de scara, pe multe rute nu sunt alte avioane) citesc carti sau macar ziare (orice ziare). Adica acele apucaturi care se coreleaza cu o cultura democratica. Ca foi volante, chiar sub forma Facebook, citeau si baietii cu camasi maro, care erau si ei foarte angajati politic si care sunt redescoperiti la Roma, Munchen si la Bucuresti”, a scris Pippidi.

Ea mai afirma ca mesajul „Muie PSD” a fost conceput si propagat apoi de catre serviciile secrete.

„Aceiasi intreprinzatori de la marginea serviciilor, care traiesc din contrabanda de petrol si softuri IT inutilizabile, si stau linistiti desi au n dosare la DNA, ca doar nu o sa ii ancheteze pe ei cind avem unguri care fac scoli la Tg Mures (coruptie maxima) au gasit in anul centenarului sloganul unificator al tuturor romanilor de bine: Muie PSD.

In acesta se realizeaza si aspiratiile milenare europene, si visul unei politici publice rationale, si acuma ca generatia mea a ratat si revolutia (am adus libertate, dar cui?), si integrarea europeana (ne-am lasat tiriti prin tribunale de PSD dupa 2004, ca sa cream o populatie care traieste din vinzarea de rable europene), ramine unei generatii mai destepte si mai putin stinjenita de bagaje educationale si civilizationale decit am fost noi sa faca in fine pasul evolutionist spre viitor, si anume: Muie PSD”, mai scrie Pippidi.