Plesoianu, criza de nervi dupa al 3-lea refuz al lui Kovesi de a se prezenta in fata comsiei parlamentare: ”Cer ministrului Justitiei sa ceara revocarea sefei DNA din functie!”

389

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a reacționat dur la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a participa la audieri, scrie stiripesurse.ro.

„Comisia are un regulament, gândit de niște oameni din acest Parlament. În regulament scrie negru pe alb, puteți să-l studiați, că dacă este obstrucționată activitatea comisiei, una dintre căile de sancționare este aceea de sesizare a organelor de urmărire penală. Mai departe îi rog pe colegii din Comisia juridică din PSD să explice la ce s-au gândit în momentul în care l-a făcut. (…) Nu se poate să elaborezi un regulament, după care să vii să spui că nu există o corelare între regulament și Codul penal, dacă vorbim de o infracțiune. (….) Chiar și dacă trecea propunerea mea, nu am nicio îndoială că la dl Lazăr s-ar fi oprit. (…) Singura mea aștepare este la dl ministru al Justiției, ca de data aceasta să nu mai considere că nu este oportun (…) să ceară revocarea din funcție.”, a declarat Liviu Pleșoianu.

Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009 a decis, luni, sesizarea Ministerului Justiţiei cu privire la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a participa la audieri, şi să îi solicite să răspundă în scris dacă a fost prezentă acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor. Propunerea făcută de Liviu Pleşoianu (PSD), privind depunerea unei plângeri penale, nu a fost supusă la vot.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos