Plocon de la PSD pentru UDMR: 15 martie va deveni zi libera pentru sarbatorirea comunitatii maghiare din Romania, daca UDMR va vota motiunea de cenzura!

493

15 martie a fost declarată sărbătoarea comunităţii maghiare din România și va fi zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administratie şi drepturile omului din Senat.

Coincidenţă sau nu, decizia vine în ziua negocierilor purtate de Coaliţia de guvernare cu UDMR, pentru motiunea de cenzură, scrie digi24.ro.

Proiectul votat astăzi de senatori fusese depus de UDMR pe 15 martie 2017. Termenul pâna la care comisiile de administratie şi pentru drepturile omului ar fi trebuit să ia o decizie era 27 iunie.

Documentul urmează să fie supus votului plenului.

Din informațiile Digi24, UDMR condiționează votul la moțiune de adoptarea mai multor proiecte legislative care vizează comunitatea maghiară.

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, s-au întâlnit, luni dimineaţă, cu liderii UDMR, a declarat pentru News.ro liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, care a spus că organizaţia politică maghiară nu a luat luată încă o decizie.

Potrivit lui Korodi, şi liderii PSD au avut o întâlnire cu UDMR în cursul dimineţii de luni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos