Loading...
PNL denunta o afacere-bomba pusa la cale de penalii din PSD-ALDE! Peste 6 milioane de romani vor fi lasati fara dreptul la pensie! – Circul Politic

PNL denunta o afacere-bomba pusa la cale de penalii din PSD-ALDE! Peste 6 milioane de romani vor fi lasati fara dreptul la pensie!

Liberalii resping „tentativa de furt” din banul privat al contribuabilului la Pilonul II de pensii a PSD si a aliatilor sai, a declarat, miercuri, presedintele PNL, Ludovic Orban, mentionand ca aceasta chestiune este extrem de grava si ar putea fi temeiul unei motiuni de cenzura.

PNL respinge categoric aceasta tentativa de furt din banul privat al contribuabilului la Pilonul II de pensii pe care o pune la cale PSD cu aliatii sai. (…) PSD vrea sa-i determine pe cat mai multi angajati din Romania, in baza unui proiect de ordonanta de urgenta sau a unui proiect de lege pe care il pregatesc pe ascuns, sa determine retragerea angajatilor de la Pilonul II de pensii.

Deja au atacat Pilonul II de pensii nemajorand de la 5,1%, cat era contributia la Pilonul II de pensii, la 6%, cum prevedea legea, ci, dimpotriva, diminuand procentul de contributie la Pilonul II de pensii de la 5,1 la 3,75%. Iar acum vor clar printr-o campanie mincinoasa sa determine cat mai multi angajati sa nu mai contribuie la Pilonul II de pensii, astfel incat sa distruga aceasta sansa la o pensie decenta pentru fiecare angajat din Romania.

PNL se va bate cu toate armele impotriva acestei tentative ticaloase a partidului de guvernamant, care in disperare de bani ca sa poata sa plateasca pensii pentru care nu exista suport economic in realitate, cauta sa afecteze dreptul angajatilor, oamenilor, romanilor aflati in activitate la o pensie decenta la momentul in care se vor pensiona”, a spus Orban, la Parlament, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a amintit ca reforma sistemului de pensii a fost o masura adoptata in guvernarea liberala.

„Nu intelegem cum poate un baiat de mingi al PSD, pe numele lui Tariceanu, ca altfel nu pot sa-l denumesc, sa sprijine o asemenea ineptie economica, in conditiile in care legea care a statuat infiintarea Pilonului II de pensii este adoptata in perioada guvernarii liberale, cand domnul Tariceanu era prim-ministru. Cum o sa explice el tuturor acelora carora le explica acum zece ani care este avantajul acestei reforme liberale in domeniul pensiilor ca acum nu mai este necesar Pilonul II de pensii?”, a afirmat liderul PNL.

Orban a mai precizat ca liberalii vor organiza o campanie de informare publica.

„De exemplu, chestiunea cu fondurile private de pensii si nationalizarea Pilonului II de pensii este o tema extrem de grava, este o tema care afecteaza peste sase milioane de romani, pe care ii lasa fara dreptul la pensie. Daca PSD va insista, poate fi temeiul unei motiuni de cenzura. Sunt si alte temeiuri care pot sta la baza unui astfel de demers constitutional”, a spus Orban, mentionand, intre altele, accentuarea dezechilibrelor macroeconomice, dezechilibrul balantei comerciale, crearea Fondului Suveran de Investitii.

Sursa: aktual24.ro

PNL denunta o afacere-bomba pusa la cale de penalii din PSD-ALDE! Peste 6 milioane de romani vor fi lasati fara dreptul la pensie! was last modified: aprilie 11th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close