Mai mult

  PNL propune un proiect legislativ pentru angajatii part-time. Robert Sighiartau: Romania are nevoie urgenta de crearea de noi locuri de munca!

  9,530FaniÎmi place

  Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau a scris, joi, intr-o postare pe Facebook, ca va depune, luni, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa pentru normalizarea situatiei angajatilor cu contracte part-time. Potrivit acesteia, ”cine lucreaza patru ore va plati contributii aferente celor patru ore de munca, cine lucreaza doua ore va plati contributii pentru cele doua ore”.

  ”Trecem la actiune pentru schimbarea in bine.

  Nedreptatea generata de supraimpozitarea contractelor part-time, care a dus la pierderea de locuri de munca, trebuie sa inceteze.Orice roman are dreptul sa lucreze cat doreşte şi cat poate in timpul unei zile, iar daca lucreaza doua ore sau patru ore, contributiile trebuie achitate la nivelul celor doua ore, respectiv celor patru ore.

  Luni voi depune la Camera Deputatilor impreuna cu colegii din PNL o initiativa legislativa pentru a normaliza situatia angajatilor cu contracte part-time. Cine lucreaza patru ore va plati contributii aferente celor patru ore de munca, cine lucreaza doua ore va plati contributii pentru cele doua ore. Toti cei care fac parte din campul muncii trebuie sa lucreze in conditii de competitivitate economica, fara supraimpozitare şi fara suprataxare pe munca.

  Avem printre cele mai mari taxe pe angajati din intreaga UE şi un mediu fiscal neprietenos, ceea ce ne face mai putin atractivi pentru investitori, fie ei romani sau din afara tarii. Romania are nevoie urgenta de crearea de noi locuri de munca pentru a avea o dezvoltare durabila bazata pe o economie interna puternica”, a scris deputatul pe Facebook.

  Robert Sighiartau a precizat ca va depune si o a doua initiativa legislativa, care prevede eliminarea supraaccizei la carburanti.

  ”Voi depune, de asemenea, o initiativa legislativa pentru eliminarea supraaccizei la carburanti, introdusa de guvernarea PSD-ALDE, in goana ei disperata dupa bani, care a dus la scumpiri in lant si a afectat negativ transportatorii si economia”, a mai scris liberalul.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...