Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau a scris, joi, intr-o postare pe Facebook, ca va depune, luni, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa pentru normalizarea situatiei angajatilor cu contracte part-time. Potrivit acesteia, ”cine lucreaza patru ore va plati contributii aferente celor patru ore de munca, cine lucreaza doua ore va plati contributii pentru cele doua ore”.

”Trecem la actiune pentru schimbarea in bine.

Nedreptatea generata de supraimpozitarea contractelor part-time, care a dus la pierderea de locuri de munca, trebuie sa inceteze.Orice roman are dreptul sa lucreze cat doreşte şi cat poate in timpul unei zile, iar daca lucreaza doua ore sau patru ore, contributiile trebuie achitate la nivelul celor doua ore, respectiv celor patru ore.

Luni voi depune la Camera Deputatilor impreuna cu colegii din PNL o initiativa legislativa pentru a normaliza situatia angajatilor cu contracte part-time. Cine lucreaza patru ore va plati contributii aferente celor patru ore de munca, cine lucreaza doua ore va plati contributii pentru cele doua ore. Toti cei care fac parte din campul muncii trebuie sa lucreze in conditii de competitivitate economica, fara supraimpozitare şi fara suprataxare pe munca.

Avem printre cele mai mari taxe pe angajati din intreaga UE şi un mediu fiscal neprietenos, ceea ce ne face mai putin atractivi pentru investitori, fie ei romani sau din afara tarii. Romania are nevoie urgenta de crearea de noi locuri de munca pentru a avea o dezvoltare durabila bazata pe o economie interna puternica”, a scris deputatul pe Facebook.

Robert Sighiartau a precizat ca va depune si o a doua initiativa legislativa, care prevede eliminarea supraaccizei la carburanti.

”Voi depune, de asemenea, o initiativa legislativa pentru eliminarea supraaccizei la carburanti, introdusa de guvernarea PSD-ALDE, in goana ei disperata dupa bani, care a dus la scumpiri in lant si a afectat negativ transportatorii si economia”, a mai scris liberalul.