PNL spulbera PSD in ultimul sondaj privind alegerile parlamentare. Liberalii au ajuns la 45% din intentiile, iar PSD se prabuseste la 18%

1104

Liberalii continua sa creasca fulminant in preferintele romanilor. Dupa ce au castigat categoric alegerile europarlamentare si cele prezidentiale PNL pare ca va castiga detasat si alegerile parlamentare. Potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS PNL are 45% din intentiile de vot pentru alegerile parlamentare, dublu fata de acum un an, in timp ce PSD a scazut 7 procente, la 18%.

Daca ar fi acum alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la vot ar pune stampila pe liberali, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM.

Procentul PNL este dublu fata de cel de acum un an. Studiul arata si o scadere a intentiei de vot pentru PSD, USR si PLUS.

La inceputul anului trecut, PNL se afla la 22% din intentiile de vot ale romanilor. O crestere semnificativa s-a inregistrat in noiembrie, cand a ajuns la 39%, iar luna trecuta a urcat la 45%.

Prin comparatie, PSD a pornit anul trecut de la o intentie de vot de 25% si a coborat, la final de an, la 18 procente. USR incheie anul cum l-a inceput – in preajma a 11 procente, dupa ce in iulie urcase pana la 21%.

Uniunea Salvati Romania a pierdut un procent in decembrie. si PLUS este in scadere fata de noiembrie – de la 5 procente si jumatate la 3 si jumatate. Mici avantaje au acumulat luna trecuta UDMR, PMP si ALDE.

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu stiu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat in perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un esantion de 1011 persoane cu varste de peste 18 ani. Eroarea de esantionare este de ± 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezinta o metoda de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos