PNL va vota impotriva noului Guvern Ponta!

639

1bbbCrin Antonescu a declarat ca PNL va vota impotriva noului Guvern Ponta si Constitutia nu-l obliga pe premierul Victor Ponta sa demisioneze.

„Va pot spune o pozitie personala in legatura cu contextul investirii unui Guvern. In primul rand, din punctul meu de vedere, cred ca niciun fel de interpretare a Constitutiei nu interzice completarea cu schimbarea componentei politice a Guvernului printr-un vot in Parlament. Din punctul meu de vedere, in niciun fel interpretata, Constitutia nu-l obliga pe Victor Ponta sa demisioneze. Am afirmat ceea ce mentin ca ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta sa predea mandatul si sa incerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu inseamna ca este constrans de Constitutie. Daca alege aceasta cale, dupa parerea mea nu este in afara Constitutiei. In al doilea rand, probabil ca in mod normal, si vom lua aceasta decizie, noi vom vota impotriva noului Guvern, deci nu vom da un vot de investitura acestui Guvern”, a spus Antonescu la Palatul Parlamentului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, anterior, ca premierul trebuie redesemnat, pentru ca aducerea UDMR la Putere „practic inseamna un nou guvern” si un nou program de guvernare.

„(…) Prefera sa se duca in Parlament (n.r. – premierul Victor Ponta) cu o modificare vasta de structura guvernamentala. Cred ca premierul Ponta nu a citit foarte bine Constitutia. Articolul 102 spune foarte clar ca programul guvernului se voteaza de Parlament, ceea ce inseamna un vot pentru intregul guvern. Si aici avea dreptate Antonescu, intr-o interpretare consistenta a Constitutiei, ca aceasta schimbare, prin aducerea UDMR, practic inseamna un nou guvern care trebuie sa vina pentru investitura si, de ce nu, si un premier redesemnat. Pentru ca la instalarea unui guvern nu se instaleaza doar ministrii, se aproba si un program. Iar noul program al guvernului va suferi modificari consistente. In mod normal, schimband, aducand ca aliat UDMR este o schimbare masiva si de program si de structura a partidelor care sustin in Parlament guvernul. Ar trebui sa vina (n.r. premierul pentru reinvestire). Daca nu vine, va fi o incalcare a Constitutiei. Probabil ca voi ataca hotararea Parlamentului la Curtea Constitutionala, nu de altceva, nu vreau sa creez un precedent urat in interpretarea Constitutiei Romaniei”, a explicat Traian Basescu, duminica, la Pro TV.

Sursa: jurnalul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos