Politica de cadre din PSD! Fiul managerului Spitalului din Moinesti, numit subprefect de Bacau! Tanarul a intrat in politica pentru ca nu a reusit in fotbal!

467

Paul Cotirlet, fostul sef al Departamentului Centenar, care a declarat ca a intrat in politica pentru ca nu a reusit in fotbal, a fost numit subprefect de Bacau in sedinta de guvern de luni. El este fiul lui Adrian Cotirlet, managerul Spitalului de Urgenta din Moinesti, judetul Bacau. Familia sa detine si singurul spital privat din zona.

Tanarul Cotirlet a fost fotbalist, insa a fost nevoit sa renunte si sa se apuce de politica intrucat ”nu pot ajunge fotbalistul care ma visam”. Tatal sau este Adrian Cotirlet, managerul Spitalului de Urgenta din Moinesti, si patronul singurului spital privat din zona.

Adrian Cotirlet a fost anterior sef de cabinet al senatorului PSD Niculae Badalau, iar in vara lui 2017 − fiindca primarul din Moinesti fusese ales senator -, a candidat din partea PSD pentru primaria orasului sau natal. A pierdut in fata candidatului ALDE, pe 11 iunie 2017, Valentin Vieru.

PSD nu l-a lasat nici atunci de izbeliste, astfel incat in noimebrie 2017 a fost numit la sefia Departamentului Centenar, unde a avut functia de secretar de stat in Ministerul Culturii.

La inceputul anului 2018, Cotirlet declara intr-un interviu, despre lucrarea sa de doctorat in istorie, cu teza „Politica, fotbal si diplomatie in Peninsula Balcanica. 1896-1933”: „Prin aceasta teza de doctorat pot sa spun ca am reusit sa unesc trei lucruri care mie imi plac in mod deosebit. Poate catalogarea lor nu este cea mai reusita in functie de preferintele mele − politica, fotbal, diplomatie −, dar sunt cele trei lucruri care mie imi plac in mod deosebit. Am practicat fotbalul la nivel profesionist. in momentul in care am constatat ca nu pot ajunge la nivelul pe care il visam, atunci am optat pentru o viitoare cariera politica”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos