Ponta a discutat cu Monti despre măsurile economice ale guvernelor României şi Italiei

296

Subiectele centrale ale convorbirilor cu omologul italian au vizat stadiul relaţiilor bilaterale şi funcţionarea Parteneriatului Strategic Consolidat, agenda europeană de creştere, viitoarea perspectivă financiară a UE, precum şi procesul de extindere.

În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, cei doi oficiali au accentuat nivelul excelent al cooperării în diverse domenii şi dinamica dialogului politic. În context, premierul român Victor Ponta a subliniat interesul pentru creşterea prezenţei investiţionale italiene în economia românească, în domenii precum energia, infrastructura, agricultura etc., inclusiv în regiunile defavorizate. „A fost analizată oportunitatea participării firmelor italiene la licitaţii publice pentru lucrări de infrastructură şi derularea de parteneriate public-private. A avut loc un schimb de idei privind de programele de măsuri economice ale guvernelor celor două ţări şi a fost exprimat interesul părţii române în a beneficia de experienţa italiană privind eficientizarea cheltuielilor în administraţia publică. A fost evidenţiată, de asemenea, susţinerea autorităţilor italiene pentru comunitatea românească din Italia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În ceea ce priveşte agenda europeană, cei doi oficiali au discutat iniţiativele de susţinere a creşterii economice la nivel european, implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 şi pregătirea următorului Consiliului European, în special pe tema stadiului negocierilor privind viitorul buget la Uniunii, cu accent pe Politica Agricolă Comună şi Politica de Coeziune, precum şi pe aspectele privind guvernanţa economică şi aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos