Ponta anunță că ”revoluția fiscală” promisă de PSD e o ”ticăloșie fără margini”: ”Băsescu a tăiat salariile bugetarilor cu 25%, azi Dragnea taie salariile tuturor românilor cu 21%!”

308

Fostul premier Victor Ponta anunta ca „revolutia fiscala” este o „ticalosie fara margini”, intrucat salariile tuturor angajatilor din Romania vor scadea cu 21%.

„Basescu a taiat salariile bugetarilor cu 25% – azi Dragnea le taie salariile bugetarilor si celor din privat cu 21% !!! Masura prin care contributiile sociale trec in totalitate la angajat este cea mai de dreapta, neoliberala, antisociala si discriminatorie decizie luata in Romania dupa 1989 (nici PNTCD nici Guvernul PDL nu a gandit asa ceva) – o masura care se va dovedi greu de aplicat si care va duce la cresterea inegalitatilor / o schimbare pe care nu a cerut-o nimeni din economie sau societate luata la presiunea conducerii PSD ( partid de stanga ) impotriva opozitiei sindicatelor, patronatelor, specialistilor si chiar a presei !!!! De ce?!??

Doar pentru ca Dragnea si Valcov sa faca o scamatorie fiscala prin care sa spuna bugetarilor ca le dau 25% in plus la salariu desi iau practic doar maxim 4% / si doar pentru ca pe Dragnea & Co nu ii intereseaza milioanele de angajati din privat ?

Am muncit din greu toti romanii in 2012-2016 sa refacem economia tarii dupa dezastrul din 2009-2011 si am reusit cu mari sacrificii / Sa distrugi din nou economia si finantele Romaniei in 2017 este o iresponsabilitate si o ticalosie fara margini!”, a scris Ponta pe Facebook.

Guvernul urmeaza sa adopte, miercuri, in cadrul sedintei saptamanale, modificarea Codului fiscal.

Marti, la Palatul Parlamentului, premierul Mihai Tudose a declarat ca transferul contributiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanta in sedinta de guvern de miercuri.

Intrebat daca vor fi trecute contributiile de la angajator la angajat, Tudose a raspuns: „Da, prin ordonanta”.

Luni, la Parlament, ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, a declarat, la randul sau, ca proiectul de ordonanta privind modificarea Codului fiscal va fi discutat in reuniunea saptamanala a Executivului.

„Am avut o discutie cu premierul. Premierul a purtat o discutie la partid si miercuri va avea loc sedinta de guvern asa cum a fost anuntata si care va include si ordonanta ce a fost citita in prima lectura, exact cum este, cu transferul contributiilor”, a precizat Misa.

Potrivit acestuia, sedinta extraordinara de guvern pentru dezbaterea ordonantei de modificare a Codului fiscal anuntata pentru luni a fost amanata deoarece au fost „niste intarzieri la avize”, dar in momentul de fata exista „toate avizele”.

In ceea ce priveste avizul negativ dat de Consiliul Fiscal proiectului de modificare a Codului fiscal, ministrul a afirmat ca acesta a ridicat niste probleme care au fost mentionate in proiectul de fundamentare, in legatura cu impactul, dar ca nu va fi o problema implementarea masurilor prevazute.

„Este intr-adevar aviz negativ de la Consiliul Fiscal. Consiliul Fiscal ridica niste probleme pe care inclusiv noi le-am mentionat in Nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat in calcul, deci nu este o surpriza din acest punct de vedere, dar nu va fi o problema pentru a realiza implementarea acestor masuri si nu va fi o problema la nivelul deficitului sau bugetului pentru anul 2018″, a subliniat Misa.

Sursa: aktual24.ro