Ponta a anuntat ca UDMR-ul nu intra in Guvern: Este decizie finala!

420

21 victor pontaPremierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern. „Decizia finala a fost ca UDMR sa nu faca parte din Guvern”, a spus Ponta.

El a precizat insa ca isi mentine decizia privind colaborarea cu UDMR „ca unic reprezentant politic al minoritatii maghiare”.

Intrebat daca UDMR va primi functii de secretari de stat sau sefi de agentii, Ponta a spus: „Nu se pune problema”.

„Se pune problema in domeniile esentiale – drepturile minoritatilor, educatie, cultura – acolo vor fi si reprezentanti ai comunitatii maghiare, dar nu se pune problema unei participari politice”, a spus Ponta.
El a spus ca sustine decizia USL in privinta UDMR, desi si-a exprimat punctul de vedere in Uniune pe acest subiect.

Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat luni vicepresedintele PNL, Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile. „E o pozitie a PNL ca nu dorim ca UDMR sa faca parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie in BPC inca de acum doua zile, ca nu dorim ca UDMR sa participe la guvernare”, a declarat Daniel Chitoiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca subiectul intrarii UDMR la guvernare este unul „foarte fierbinte”. El spune ca joi si vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetateni de etnie maghiara, care s-au pronuntat in defavoarea intrarii UDMR la guvernare.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos