Ponta, atac la fostii colegi de partid care au aderat la ”cartelul lui Escobar de la Teleorman”: ”Cel mai bun Cod Fiscal a fost macelarit de tot felul de incompetenti!”

276

Fostul premier Victor Ponta i-a urat ”la mulți ani” fostului ministru Eugen Teodorovici și a detaliat, într-o postare pe Facebook, de ce prezența acestuia la guvernare a avut efecte pozitive, scrie b1.ro.

Nu în ultimul rând, Ponta a profitat de ocazie pentru a-l mai ironiza încă o dată pe Liviu Dragnea.

Fostul premier a susținut că și datorită lui Teodorovici, România a avut o absorbție a fondurilor europene de peste 90% și că Teodorovici este cel care a dus la bun sfârșit un Cod Fiscal, care acum este ”măcelărit de tot felul de incompetenți” (incompetenții fiind chiar foștii săi colegi de partid). De asemenea, mai scrie Ponta, Teodorovici a fost Ministrul de Finanțe care s-a asigurat că salariile din sistemul de Educație și din cel de Sănătate pot fi majorate cu 25%.

”1. Este cel care mi-a spus in 2012 (cand eram doar la 6% absorbtie) ca putem sa incasam in final de la UE peste 80% din fondurile nerambursabile daca facem ce trebuie / l-am considerat exagerat de optimist dar i-am dat tot sprijinul si mi-a depasit orice asteptare – peste 90% in final / peste 15 miliarde de Euro nerambursabili in 4 ani chiar reprezinta ceva pentru Romania

2. A dus la bun sfarsit adoptarea Codului Fiscal din 2015 – o uriasa reforma si cel mai bun Cod pe care Romania il putea avea ( chiar daca acum este „macelarit” in fiecare luna de tot felul incompetenti care nu inteleg ca stabilitatea si predictibilitatea masurilor fiscale este mai importanta decat orice)! Plus ca a fost curajos si a stat langa mine in Septembrie 2015 cand Liviu Dragnea tot negocia si facea inelegeri cu Presedintele Klaus Iohannis cum sa NU se aplice Codul ( oamenii au uitat dar eu nu).

3. In 2015 Nicu Banicioiu ( pentru Sanatate ) si Sorin Cimpeanu ( pentru Educatie) au cerut o crestere a veniturilor tuturor salariatilor din aceste domenii cu 25 % – Eugen Teodorovici a fost acel Ministru de Finante care in 2015 a spus imediat „DA, se poate, facem, dar sa ne gandim bine si sa ne pregatim bine inainte ca sa fim siguri ca nu ii pacalim pe oameni si ca masura e sustenabila”. Si asa am reusit!

Pentru toate aceste realizari comune ii urez si in public toate cele bune lui Eugen si ii multumesc ( si tare ma bucur pentru el ca in final nu s-a asociat cu „Cartelul lui Escobar de la Teleorman” – nu este din acel film si acea lume)”, scrie Victor Ponta, pe Facebook.