Ponta: Avem încă un grad mare de îmbolnăvire fiindcă sunt condiţii de viaţă mai grele ca în UE

246


de Deprtamentul Corespondenţi
Publicat la: 03.11.2012 20:15
Ultima actualizare: 03.11.2012 20:32


Mediafax//Silviu Matei

„Avem încă un grad foarte mare de îmbolnăvire, pentru că sunt condiţii de muncă, de alimentaţie, de viaţă mai grele decât în Uniunea Europeană şi evident fac tot ce pot pentru a-i convinge pe medicii tineri şi cei mai puţin tineri, pe asistente, să rămână, totusi, în România (…), unde stau pe un salariu de zece ori mai mic şi sunt certaţi tot timpul”, a declarat Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primul-ministru a spus că în acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat în luna septembrie.

„În acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat în luna septembrie. Degeaba le spui medicilor că nu o să aibă 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o să aibă. Aşa încât este necesar să avem în anul următor un buget realist. Noi vrem ca ei să cheltuiască 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru că au bolnavi, medicamente de plată şi lucrări de investiţii. De aceea, eu mă oblig ca aceşti oameni să aibă într-adevăr în buget toţi banii până la sfârşitul anului, nu să se trezească în luna septembrie fără bani, pentru a face apoi datorii, aşa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai precizat că este obligaţia sa ca anul viitor sistemul medical să dispună de un buget realist, bazat pe ceea ce se întâmplă în realitate, „nu pe ce-şi doreşte cineva de la Ministerul Finanţelor”.

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la ceremonia de semnare a ordinului de începere a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, judeţul Teleorman, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea.

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, singurul spital din Teleorman care are serviciu de anestezie 24 de ore, reprezintă cea mai mare investiţie în sănătate din Regiunea de dezvoltare III Sud, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 83.496.061,52 lei, dintre care 67.926.908,34 lei constituie valoarea eligibilă asigurată prin finanţare nerambursabilă şi din contribuţia beneficiarului, respectiv din partea Consiliului Judeţean Teleorman.

În urma lucrărilor de modernizare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria va deveni cea mai performantă unitate spitalicească din sudul României, care va putea oferi condiţii avansate de investigaţii şi tratament pentru pacienţii din această regiune.

Intervenţiile asupra infrastructurii spitalului şi dotările medicale cu echipamente performante vor asigura alinierea serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al proiectului.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos