Ponta: Cazul lui Ion Stan va fi analizat de Comisia Juridica cat mai rapid!

401

Comisia juridica de la Camera Deputatilor se va intruni si va lua o decizie in cazul lui Ion Stan, asa cum s-a intamplat si pentru Alin Trasculescu, a declarat, marti, primul-ministru Victor Ponta.

El a adaugat ca o eventuala demisie a lui Ion Stan, acuzat de DNA de trafic de influenta, este o decizie personala.

„Demisia nu poate fi impusa daca domnia sa va dori sa faca acest lucru nu pot sa va spus ca nu am discutat”, a completat premierul, intr-o declaratie facuta presei la inaugurarea unui complex sportiv.

El a mentionat totodata ca la desemnarea candidaturilor pentru alegerile din 9 decembrie nu se stia de acuzatiile pe care procurorii i le aduc deputatului Ion Stan.

„Domnul Stan este inclus pe lista candidatilor si nu se stia de acuzatiile DNA. Nu vreau sa comentez mai mult”, a spus Ponta.

Primul-ministru si-a exprimat increderea in decizia membrilor Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

„Avem colegi in comisie in care am incredere. Apropo de Comisia juridica unul din membri este domnul Chiuariu pe care il felicit si m-am bucurat ca dupa cinci ani i s-a facut dreptate (n.r. a fost achitat in dosarul Posta). Intrebarea e daca domnul Basescu care a instrumentat acest dosar politic, daca dl Morar pentru ca dansul parca era atunci, au vreo responsabilitate. Totusi Tudor Chiuariu si-a pierdut functia de ministru, cinci ani a stat prin procese ca sa dovedeasca un lucru pe care il stia toata lumea, ca este nevinovat”, a declarat Ponta.

Totodata, el a amintit ca Adrian Nastase a fost achitat in dosarul „Matusa Tamara” dupa opt ani.

„Raspunde cineva? Sau auzim ca dl Basescu are o justitie extraordinar de buna care distruge carierele politice ale oamenilor si dupa aceea aflam dupa nu stiu cati ani ca a fost achitat sau ca a fost condamnat ca sa dea un exemplu, lucru pe care, ca om al legii, nu pot sa il accept. Condamni daca exista probe”, a mai spus Ponta. AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos