Ponta critică legile Justiției ale lui Tudorel Toader: ”Câteva măsuri sunt bune, altele nu folosesc la nimic!”

350

Fostul premier, Victor Ponta, susţine că modificările propuse de ministrul Tudorel Toader la Legile Justiţiei nu vor produce schimbări de proporţii. „Eu aş vrea să se oprească abuzurile”, a declarat Victor Ponta într-o intervenţie la România TV.

„Sunt cateva lucruri foarte bune care ar trebui sa fie adoptate, cateva lucruri inutile. Nu se schimba insa nimic. Daca nu facem un sistem in care sa se opreasca abuzurile, o sa se inteleaga ca vrem sa oprim lupta anticoruptie. Nici vorba. Eu as vrea sa se opreasca abuzurile. (…) Cateva masuri sunt bune, altele nu folosesc la nimic. (…) Problema e sa faci un sistem de garantii in care sa nu se mai faca dosare politice, daca vorbim de penal, si in civil sa nu mai nenorocesti persoane.”, a declarat Victor Ponta.

Cât despre înlăturarea preşedintelui din procesul de numire al procurorilor şefi, fostul lider social-democrat a replicat ferm: „Daca in 2014 nu se alegea Klaus Iohannis si se alegea unul de la PSD presedinte, va asiur ca toti cei care striga azi ca trebuie sa ramana presedintele la numire, strigau acum ca trebuie scos. (…) Solutia e de a avea garantii legale si constitutionale prin care nimeni sa nu aiba putere necontrolata si nelimitata.”, a conchis Ponta.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos