Ponta ”da din casa” informatii despre cum ”daddy” Dragnea supune la SANTAJ FINANCIAR autoritatile locale, iar impartirea banilor publici se face EXCLUSIV pe criterii politice!

489

Supărat pe faptul că a fost marginalizat în partid de către “Daddy” Liviu Dragnea, fostul premier și lider al PSD Victor Ponta s-a decis să “dea din casă” informații despre modul în care funcționează politic partidul care deține puterea în România, scrie b1.ro.

Într-o postare pe Facebook în care radiografiază cauzele pierderii de către PSD, după 17 ani, a Primăriei din Târgu Jiu, Ponta face și o altă afirmație extrem de spectaculoasă.

Liviu Dragnea i-a amenintat pe candidatul PSD la Primarie si pe liderii locali ca daca „il chemati pe Ponta in campanie si va afisati cu el va tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltarii”! Desi am insistat sa fiu implicat in orice mod teama acestora a prevalat si asa am fost „exclus” din campanie pentru prima data din 2004!!! Intr-un oras mic asa cum e Targu Jiu aceste lucruri se afla imediat / oamenii nu au incredere intr-un Partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior si nu interesul orasului si al lor.

Practic, Ponta confirmă oficial ceea ce oricum a mai fost semnalat de presă în ultimii ani, inclusiv în timpul mandatului său: șantajul financiar la care sunt supuse autoritățile locale de cele de la centru și faptul că banii publici sunt împărțiți pe criterii exclusiv politice și nu din rațiuni de strategie sau performanță.

Aceasta, alături de corupția generalizată, reprezintă o cauză principală pentru care România, în anul 2017, are majoritatea localităților fără apă curentă și canalizare, în ciuda faptului că bani de investiții au existat mereu, atât de la buget, cât și de la Uniunea Europeană. Eșecul politicianismului PSD a condus însă la structuri locale intens politizate, unde deciziile se iau în funcție de preferințele personale ale liderilor.

Rămâne de văzut dacă “denunțul” lui Victor Ponta va avea vreo finalitate juridică și dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, deja condamnat pentru corupție, va mai avea susținerea “din umbră” pentru a supraviețui politic într-un partid care funcționează după reguli fundamental opuse democrației.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos