Ponta, despre cum a luat-o la vale economia tarii: guvernele lui Daddy au intervenit cu ”satarul” si au schimbat in mod idiot tot ceea ce mergea bine! #prostiaucide

327

Victor Ponta afirma ca numeroasele ordonante de urgenta prin care se aduc modificari la Codul Fiscal denota „prostie”. „Daca in 2015 toti oamenii de afaceri si investitorii erau fericiti azi toti injura Guvernul si PSD / iar contabilii sunt in pragul sinuciderii!”, spune Ponta.

„In 24 Iunie 2015 am reusit sa adoptam Noul Cod Fiscal – dupa ani de munca si dezbateri cu mediul de afaceri, cu experti din tara si din afara , cu organismele financiare internationale si cu toti cei interesati / a fost laudat de toata lumea ca fiind un Cod modern, liberal , adaptat la noile conditii economice.

Am promis atunci toti ca acest Cod Fiscal va ramane in vigoare nemodificat cel putin pana in 2020 pentru a asigura stabilitate si predictibilitate.

In 2016-2017 noile guverene au intervenit cu “satarul” ordonantelor de urgenta si au tot schimbat in mod idiot ceva ce mergea bine – dupa care a aparut faimosul “specialist” Ionut Misa cu aberanta lui “Revolutie Fiscala”!

Asa buna a fost “Revolutia Fiscala” a lui Misa incat Guvernul Dancila a ajuns deja la a 5 a Ordonanta de modificare a Codului – si de fiecare data lucrurile sunt carpite fara nicio gandire, analiza, studiu de impact – si arata mai rau decat inainte !

Drept rasplata pentru dezastrul “Revolutiei Fiscale” Daddy l-a pus pe Misa sef la ANAF ( sa stranga banii pierduti tocmai prin prostiile lui ) – si pe Teodorovici care era Ministru de Finante in 2015 il pune sa cioparteasca propriul Cod in fiecare saptamana cu o noua Ordonanta – viata are un umor negru greu de egalat!

Daca in 2015 toti oamenii de afaceri si investitorii erau fericiti azi toti injura Guvernul si PSD / iar contabilii sunt in pragul sinuciderii!

Din pacate ‘#prostia ucide’ este mult mai adevarat si mai actual decat ‘#coruptia ucide!’, a scris Ponta pe Facebook.

Guvernul ar urma sa discute in sedinta de joi o Ordonanta de Urgenta care vizeaza mai multe modificari ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele sa opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri daca se incadreaza sub plafonul de un milion de euro. Tot in sedinta de joi a Cabinetului Dancila, ar urma sa fie discutata posibilitatea ca salariile bugetarilor sa fie platite inaintea vacantei de Paste, informeaza Agerpres.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, ca una dintre principalele modificari este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot sa opteze in a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu conditia sa aiba doi angajati si capital social de minimum 45.000 de lei.

O alta propunere vizeaza rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care sa contina codul numeric personal. „O alta modificare este aceea de a simplifica atunci cand se solicita rambursarea taxelor de mediu. Astazi, oamenii depun o serie de documente in copie ca dovada si simplificarea consta in faptul ca acele persoane care doresc recuperarea acelor sume s-o faca doar prin simpla depunere a unei cereri in care este CNP-ul, iar noi verificam baza de date ca plata s-a facut de catre acea persoana si sa primeasca banii fara alte documente”, a mai spus Teodorovici.

Potrivit acestuia, Ordonanta de Guvern care va fi discutata in sedinta de joi include si alte modificari „care ajuta mediul economic si ajuta consumatorii”.

Ministrul Finantelor a sustinut ca dupa 1 ianuarie 2019 nu ar mai trebui modificat Codul fiscal, pentru a se asigura stabilitate, iar pana atunci eventualele modificari trebuie sa fie „doar in beneficiul economiei”.

„Doar daca mai apar urgente vizavi de Codul fiscal sa mai facem astfel de modificari. In caz contrar, efectiv, analizam intregul Cod fiscal si Codul de procedura fiscala articol cu articol, va fi in dezbatere publica si o discutie foarte clara cu toti cei avizati, iar la final de iunie sa postam public forma finala a celor doua acte normative extrem de importante pentru economie. Lasam iulie, august, septembrie, pentru o dezbatere publica si mai larga, iar undeva pe final de an sa adoptam ultima modificare a Codului fiscal, dar, repet, doar masuri care sunt in beneficiul economiei si nimic altceva. Dupa 1 ianuarie, sa nu ne mai tinem de Codul fiscal pentru ca e nevoie de stabilitate”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos