Ponta: ”Eu am avut obsesia să arăt că PSD-ul nu e comunist. Sub mâna lui Dragnea, PSD-ul a ajuns un fel de FIDESZ și PIS, dar de Teleorman!”

583

Victoir Ponta susține că înainte de a fi ales președinte al partidului, în 2010, a avut o negociere cu Liviu Dragnea și au ajuns la un acord, ca în cazul în care el va câștiga în fața lui Mircea Geoană, Dragnea să devină președinte executiv, iar Victor Ponta premier.

”Înainte de Congresul din 2010, Liviu Dragnea era în Brazilia. Nu știu, e casa lui, îi place lui acolo. El a aterizat în săptămâna cu Congresul și l-a înșfăcat Sebi Ghiță de la aeroport și i-a zis să vină să vorbească și cu mine. Ne-am întâlnit și eu i-am zis atunci să încercăm să reconstruim PSD-ul și am făcut o înțelegere ca eu să fiu prim-ministru, iar el să fie președinte executiv. Eu m-am pregătit trei ani de zile să ajung premier, în fiecare după amiază luam prânzuri, în care învățam ce înseamnă că fi premier, pentru că asta nu e ceva cu care vi de acasă.

Ce mă șochează pe mine, dincolo de lupta pentru putere. Pe mine mă șochează asta cu ștersul istoriei. Năstase s-a certat cu Iliescu, eu m-am certat cu Geoană, dar fiecare a trecut peste și au fost reconcilieri”, a declarat Ponta.

Fostul premier spune că Liviu Dragnea consideră că a fost ”primul la PSD”.

”Eu, Iliescu, Geoană, Năstase toți am avut obsesia să arătăm că PSD-ul nu este comunist, să arătăm că avem deschidere către Occident, să ne întâlnim cu lideri străini, să vorbim limbi străine. Dragnea nu vrea acest lucru, a izolat partidul, iar la ultimul Congres a fost mai rău ca la Congresul comuniștilor. PSD-ul a ajuns un fel de FIDESZ și PIS, dar de Teleorman”, a declarat Ponta.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos