Ponta: Guvernul de după alegeri va avea o altă structură

273

„Eu am un astfel de proiect, pentru că am considerat de la început că structura actuală am păstrat-o pentru aceste şapte luni speciale. Ar fi însemnat pentru şapte luni să începem cu nişte schimbări care ar fi consumat timp şi logistică, însă pentru perioada 2013-2016 văd o altă formulă guvernamentală, care să răspundă mult mai bine cerinţelor noastre de integrare europeană”, a declarat premierul după inaugurarea noului terminal al Aeroportului „Henri Coandă”.

El a adăugat că încă nu s-a vorbit despre persoanele care vor face parte din noul guvern de după alegerile parlamentare, ci doar de modul în care această structură va arăta.
„Când o să am finalizat acest proiect, îl prezint coaliţiei care mă susţine şi opiniei publice. Ideea principală este că aş vrea să fie o structură guvernamentală mult mai bine adecvată ideii de integrare a noastră europeană. Nu mai vorbesc doar de intrarea în UE sau în Schengen, că am intrat în UE, o să intrăm şi în Schengen, vorbesc de modul de funcţionare a instituţiilor”, a precizat Ponta.

Premierul a susţinut că reducerea numărului de ministere „e o falsă problemă”.
„Poţi să ai zece ministere şi să ai mai mulţi angajaţi decât la 20 de ministere, ideea că mai puţine ministere o să fie mai bine nu am crezut în ea niciodată. Mi-e foarte clar că în momentul în care doar dintr-o tendinţă demagogică să spui ‘iată, nu mai sunt 20 sunt 18 miniştri, ce economie am făcut la bugetul de stat’, de fapt faci structuri nefuncţionale şi te trezeşti de foarte multe ori că nu ai un responsabil foarte clar. Ministrul dă mai departe la secretarul de stat. Mie îmi place să lucrez cu oameni care răspund direct, nu care duc mai departe sarcina mai jos”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că anvelopa salarială pentru aparatul central va fi cea convenită cu FMI, deci nu se măreşte numărul personalului, iar o parte dintre miniştrii actuali se vor regăsi şi în noul guvern.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos