Ponta ia cu copy-paste discursurile presedintelui turc, Erdogan! Cristian Preda: ”Intre Ponta si Erdogan exista foarte multe similaritati”

472

Europarlamentarul Cristian Preda noteaza ca intre discursul lui Victor Ponta si cel al lui Recep Erdogan exista foarte multe similaritati. 

„Presedintele Erdogan il numeste ‘fascist’ pe premierul liberal Mark Rutte, fiindca guvernul de la Haga a interzis tinerea unor intruniri electorale in Olanda, in sprijinul referendumului din Turcia de luna viitoare.
Deunazi, Victor Ponta folosea acelasi termen pentru a critica ziaristii romani ce sustin actiunile DNA.

Anul trecut, dottore zicea ca sunt fascisti criticii lui Erdogan. Iar prin 2012, ne numea tot asa pe mine, Monica Macovei si Sever Voinescu, fiindca nu eram de acord cu suspendarea lui Basescu. Apropierea Ponta-Erdogan nu e un accident”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat sambata ca va riposta la interzicerea de catre Olanda a vizitei ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, spunand ca atitudinea guvernului de la Haga este o ‘ramasita’ a nazismului, relateaza AFP si Reuters.

„Sunt ramasite ale nazismului. Sunt fascisti”, a declarat Erdogan in timpul unei adunari la Istanbul.

„Puteti sa interziceti ministrului nostru de externe sa zboare, insa incepand de acum sa vedem cum vor mai ateriza avioanele voastre in Turcia”, a avertizat el.

Guvernul olandez a decis sa interzica aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care atrasese atentia cu cateva ore in urma ca se va deplasa sambata in Olanda pentru a participa la un miting de sustinere a schimbarilor constitutionale pentru intarirea puterilor prezidentiale in Turcia, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos